fbpx

Nyhedsbrevet nummer 35, uge 43, fredag den 29-10-2021

By 30. oktober 2021 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Aktiemarkedet

Inflationen bliver ved med at overraske mange økonomer, idet Jerome Powell har sagt siden jan/2021, at inflationen er midlertidig, og de skal nok bekæmpe inflationen, hvis dette bliver nødvendigt. Centralbankerne er blevet skubbet op i et hjørne, idet de ikke kan/vil bekæmpe inflationen( money printingen), som de selv har skabt. Inflationen er stigende, og de kan bekæmpe inflationen ved at hæve renten. De vil helst ikke hæve renten, idet en stigende rente vil hæmme væksten. Væksten er allerede nedadgående, og de skal printe flere penge, og pumpe dem ud i systemet, ellers vil vi opleve en recession.

Investorerne afventer det næste The Fedreal Open Market Committee (FOMC), onsdag, den 3-11-2021. Powell vil informere investorerne om deres plan for nedtrapningen af deres opkøbesprogrammer, og hvornår de vil starte med at hæve rente. Fed printer $120mia om måneder og køber op i de amerikanske obligationer, og de vil reducere deres opkøb med $10-15mia hver måned.

Økonomiske nøgletal i uge 43:

The House Price Index (HPI)(MoM)(Aug/2021)  i USA er faldet fra 1,4% til 1%. Huspriserne er steget markant de sidste par måneder i USA, men det er ved at nå toppen. Stigende huspriser er positivt for markedet, idet forbrugerne følger sig mere rige, og derfor vil de bruge flere penge.( Negativt signal)

New Home Sales( sep/21)(USA) er steget fra 702K til 800K. Markedet havde forventet en stigning til 760K, så salget af de nye boliger er steget mere end forventet.(Positivt signal)

The goods trade balance i USA i steget fra -$88,16B til -$96.25B. Dette er USA´s største underskud i betalingsbalance. Et stigende underskuddet i betalingsbalance indikerer, at produktionen er faldet i USA, og de er nødt til at importere varer fra udlandet.(Negativt signal)

Initial Jobless Claims i USA:  Antallet af ansøger til dagpenge er faldet fra 291K personer til 281K i løbet af en uge. Markedet havde forventet et fald til 290K, så antallet af ansøger til dagpenge er faldet mere end forventet. (Positivt signal).

Gross Domestic Product (GDP)(Q3) i USA er faldet fra 6.7% til 2%. Markedet havde forventet at GDPén falder til 2.7%, så væksten i økonomien er faldet markant mere end forventet i Q3.(Negativt signal)

The Chicago Purchasing Managers' Index (PMI)(Okt/21) i USA er steget fra 64,7 til 68,4. Markedet havde forventet et fald til 63,5, så PMI er steget mere end forventet.(Negativt signal)

Consumer Inflation Expectation i EU(okt/2021) er steget fra 33,1% til 40%. Forbrugerne forventer en stigende inflation i EU. Inflationen er allerede steget markant de sidste par måneder, og 40% af forbrugerne forventer en stigende inflation de kommende uger/måneder.( Negativt siganal)

The German Consumer Price Index (CPI)(YoY)(Okt/21): inflationstallet for Tyskland var højere end forventet. CPI er steget fra 4.1% til 4.5%. Markedet havde forventet en stigning til 4.4%, så inflationen er steget 0.1% mere end analytikerne havde forventet. ( Negativt signal).

Gross Domestic Product (GDP)(QoQ)(EU) er steget fra 2.1% til 2.2%.(Positivt signal)

Gross Domestic Product (GDP) (YoY)(EU) er faldet fra 14,2% til 3.7%. Vækst i GDP i EU har været under 2,8% fra 2013 til juni/2021. GDP i EU var i minus fra marts/2020 til juli/2021.(Negativt signal)

Alt indikerer, at væksten er nedadgående og inflationen er stigende.

De store indeks:

Dow Jones, S&P500 og Nasdaq100 og Russell2000 har udviklet sig positivet i løbet af ugen. De tre store amerikanske indeks lukkede i en højere kurs end sidste fredag. S&P500 og Dow Jones, S&P500 og Nasdaq100 lavede ATH. Russell2000 ligger lige i den langsigtede modstandslinje i kurs $2300.

Euro Stoxx 50 har udviklet sig positivt i løbet af ugen, og kursen ligger lige ved ATH. DAX  har også udviklet sig positivt i løbet af ugen. Kursen fik modstand i kurs 15800€. Der er på kortsigt modstand i Dax omkring kurs 16000€, og støtte i kurs 15400€. Nikkei225 er faldet de sidste par måneder. Der er blevet dannet en lavere top i kurs 29500. Der er på kortsigt modstand i kurs 29500, og støtte i kurs 28500.

VIX indekset ligger stadigvæk i en nedadgående trend kanal. Kursen blev presset under 18 i løbet af uge 41-42, og fik støtte i kurs 16. Hedgefonde har øget deres short positioner i VIX indekset med 17%, og de vil prøve at holde kursen under 20. VIX indekset er steget med 4% i løbet af ugen og lukkede i kurs 18,7. Lukkekurs over 20 vil indikere, at investorerne er blevet nervøse, og købe forsikring til deres portefølje. VIX indekset ligger stadigvæk under modstadszonen i kurs 20-25, dette indikerer, at de fleste deltager i markedet ikke forventer en korrektion på kortsigt.

Kursudviklingen på S&P500 inkl. COT rapport:

Kursudviklingen på S&P500 inkl. COT rapport viser, at indekset ligger i en opadgående trend kanal. Kursen er brudt op igennem den kortsigtede modstandslinje. COT-rapport viser, at hedgefonde har øget deres net lang positioner med 42,7% til det højest i de sidste to uger. Der er 96.5K net lang kontrakter i S&P500, og antallet af de lange positioner er steget med 28,9K kontrakter i løbet af ugen. Et stigende markedet med en stigende net lang positioner er et positivt signal.

Energi sektoren:

En oversigt over olie og olie relateret produkter på dage chart viser, at olie og gas ligger i en opadgående trend kanal. WTI olien er kommet over $80 per tønden, som var modstand til kursen. Olien er faldet i løbet af ugen efter en markant stigning de sidste par måneder. WTI olien lukkede i kurs $83,2 per tønden. På kortsigt er der støtte i kurs $80. Den langsigtede støtte i kurs $75 per tønden. Naturgas er også steget markant de sidste par måneder. Kursen fik modstand i kurs $6.5 per kubik meter. På kortsigt er der støtte i kurs $5, og modstand i kurs $6. Jeg forventer olie relateret produkter i en højere kurs de kommende uger og måneder.

Kursudviklingen på olie inkl. COT rapport:

Kursudviklingen af WTI-olien på uges chart inkl. COT rapport viser, at olien er stegt markant siden april/2020. Kursen er brudt op igennem den langsigtede modstandslinje i kurs omkring $77. COT-rapport viser, at de store trader har reduceret deres net lang positioner i olien med 0.7%. WTI olien er faldet med 0.2% i løbet af ugen. En faldende net lang positioner indikerer, at olien kan få en retracement de kommende dage.

Metallerne: 

Metallerne har udviklet sig negativt i løbet af ugen. Alle metallerne har lukket i en lavere kurs end sidste uge. Guld blev presset under $1800 per ounce, som var den kortsigtede støtte til kursen. Sølv blev også presset under $24 per ounce, som var støtte til kursen. Kobber ligger stadigvæk over $4, som er støtte til kursen. Platin fik modstand i kurs $1050, og er faldet i løbet af ugen. Kursen ligger stadigvæk over $1000, som er den kortsigtede støtte til kursen.

Kursudviklingen på guld inkl. COT rapport:

Kursudviklingen på guld inkl. COT rapport på uges chart viser, at guld er faldet siden august/2020. Kursen er brud ned igennem den langsigtede opadgående trend kanal. COT rapport viser, at de store trader har øget deres net lang positioner med 11% i løbet af en uge, mens guld er faldet med 0.7% i samme periode. Der er på nuværende tidspunkt 214.6K lang kontrakter i guld, og dette er steget med 21.2K kontrakter i løbet af ugen. En stigende interesse for guld hos de store trader er et positivt tegn for kursudviklingen de kommende uger.

Kursudviklingen på guld inkl. COT rapport:

Kursudviklingen på guld inkl. COT rapport på uges chart viser, at guld er faldet siden august/2020. Kursen er brud ned igennem den langsigtede opadgående trend kanal. COT rapport viser, at de store trader har øget deres net lang positioner med 11% i løbet af en uge, mens guld er faldet med 0.7% i samme periode. Der er på nuværende tidspunkt 214.6K lang kontrakter i guld, og dette er steget med 21.2K kontrakter i løbet af ugen. En stigende interesse for guld hos de store trader er et positivt tegn for kursudviklingen de kommende uger.

Volumen og open interest:

Volumen har været stabil under 35mio kontrakter om dagen de sidste par uger. Open interest har ligget i en faldende trend de sidste par uger. Open interest er faldet fra ca. 104mio kontrakter om dagen, den 14-10-2021 til 101mio kontrakter om dagen, fredag den 29-10-2021. Et stigende markedet med en faldende open interest er et negativt tegn. Et stigende markedet med en faldende open interest indikerer, at markedet stiger, idet short sælgerne køber op, og lukker deres short positioner.

Volumen og open interest:

Volumen har været stabil under 35mio kontrakter om dagen de sidste par uger. Open interest har ligget i en faldende trend de sidste par uger. Open interest er faldet fra ca. 104mio kontrakter om dagen, den 14-10-2021 til 101mio kontrakter om dagen, fredag den 29-10-2021. Et stigende markedet med en faldende open interest er en negativ tegn. Et stigende markedet med en faldende open interest indikerer, at markedet stiger, idet short sælgerne køber op, og lukker deres short positioner.

Oversigt over kontrakterne:

Oversigten over kontrakterne fredag, den 29-10-2021 i forhold til dagen før viser, volumen og open interest er steget i landbrug, og rente satsen. Volumen og open interest er faldet i energi sektoren, aktier, valuta og metallerne. En faldende volumen og open interest indikerer, at der er mindre interesse i sektoren.  Man skal forvente en lavere kurs i de sektorer, hvor volumen og open interest er faldet og omvendt.

Kilder:

Investing.com

Cmegroup.com

Finviz.com

Hedgopia.com

Disclaimer:

Alle analyser/oplysninger er baseret på viden, som jeg har opnået på aktiemarkedet igennem de sidste mange år. Der er altid en risiko forbundet med investering, derfor bør du ikke handle med penge, som du ikke råd til at tabe. Brug analyserne som en slags inspiration, men foretag altid dine egne beslutninger/analyser inden du handler. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Fibo Invest frasiger sig alt ansvar for analyserne, så alt er på eget ansvar.