fbpx

Her er mit teknisk syn på markedet 18-augut-2019

By 11. januar 2020 Ingen kommentarer

Jeg tager temperatur på markedet på nedenstående måde og ikke helt positiv på markedet, men heller ikke i panik for at sælge alt.

1) Jeg benytter CBOE Volatility indeks (VIX)indekset, som viser, hvor nervøs er de store spiller og andre deltager i markedet. VIX indeks stiger når de store spiller er nervøse og køber forsikring til deres portefølje. Jeg mener, at man ikke skal gå i panik så længe VIX indekset er under 50$.

Billede1, som er min tidligere analyse af VIX indekset, viser kursudviklingen for VIX indekset i sidste 10-15 år.Billede 2 Viser, hvor VIX indekset er i dag og hvor jeg forventede, at vi skulle henne, inden jeg begynder at blive nervøs.Som kan ses analysen, kunne VIX indekset ifølge ABCD formation stige til punkt D kurs 30$, som en del af kursudviklingen, men kursen kunne ikke en gang bryde op gennem den første modstand og blev presset ned igen og allerede kommet under 20$. Dette fortæller mig, at markedet holder pause med at falde eller et eventuelt stigning er på vej.

2) Federal Reserve system (FED), som er USA´s centralbank.FED ved hjælpe pengepolitik og andre midler kan støtte markedet og de kan komme på banen med meget kort varsel og køber op i forskellige produkter og dermed holder hånd under markedet, hvis de mener, at der skal gøres aktiv tiltage for at ændre stemning i markedet fra negativ til positiv. FED kan også stoppe deres opkøbe, når de har set trend ændring og afventer og ser om markedet kan selv fortætter uden hjælpe.Billede 3, viser de FED støtte til markedet fra 2016 til 2018 og test ved slutning af 2108, som var en af grunde til, at markedet faldt markant i dec/18 og efterfølgende kom FED på banen igen og fortsætter køber op i markedet og fjerner nervøsitet i markedet.Billede 4 viser, kursudviklingen for S&P 500 og FED Støtte opkøb. Den nederste kurve viser, FED støtte program i markedet i 2019, hvor FED kom på banen ved maj/juni-19 og købte op og igen i slutning af Juli /19 og fortsætter i august/19, idet FED kunne/kan se, markedet er på vej ned og de vil holde hånd under markedet. Jeg ved ligesom alle andre heller ikke, at hvor er markedet i næste par måneder, derfor har jeg reduceret af mine risikofyldte aktiver, men som ser nu, er der ikke grund til at gå i panik, fordi man ser i nyhederne markedet er faldet eller man læser alle mulige Facebook opslag om markedet krakker i morgen. Man skal huske, at markedet er steget ca 20% i 2019 og falder med 3-4%, så er der ikke grund til at være 100% på kontanter. Der er kæmpe store forskel mellem pengepolitik fra forskellige central banker i dag i forhold til andre kriser i sidse 100 år. I dag FED og andre central banker gøre alt for at holde hånd under markedet og satser på, at i fremtiden bliver økonomien bedre og markedet kan selv klare sig uden alle de støtte programmer.Jeg vil som altid sige ” Man behøver ikke forudsig fremtiden for at være profitable investorer/trader, man skal bare styre sin RISIKO og afkastet kommer af sig selv”

Kommentarer