fbpx

Nyhedsbrevet nummer 28, uge 35, fredag den 03-09-2021

By 4. september 2021 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Aktiemarkedet

Aktiemarkedet har udviklet sig positivt i løbet af ugen. Markedet fortsætter opad, idet Fed og andre centralbanker bliver ved med at printe penge, og holder hånden under markedet. Jeg er stadigvæk lang i markedet, og beholder, så længe jeg ser en højere top og en højere bund i de store indeks, men de økonomiske nøgletal fortæller mig, at økonomierne vokser langsommere end forventet, og vi nærmere os toppen. Inflationen er steget markant i USA de sidste par måneder, og vi er begyndt med at se en stigende inflation i mange EU lande herunder Tyskland. Detail handlen er faldet både i EU og USA i august/2021. Antallet af de private job, som er blevet skabt i USA, var markant lavere end forventet i august/2021, dette vil tvinge Fed til at holde renten tæt ved nul i en længere periode, og fortsætter med at bruge $120mia om måneder til at købe op i statsobligationer. Nogle af de store finanshuse har nedjusteret deres prognose vedrørende GDP vækst i USA for Q3-Q4/2021.

Her er nogle økonomiske nøgletal for uge 35:

Manufacturing Purchasing Managers Index (PMI) er faldet i Kina, Australien, Syd Korea, Rusland, Indian, USA og EU( August/2021), dette er det første tegn på, at væksten har nået toppen, og eventuelt er på vej ned.

Consumer Confidence i EU(Aug/2021) er faldt fra minus 4.4 til minus 5.5. Et lavere tal end forventet tolkes som negativt for økonomien, dette indikerer, at forbrugerne vil bruge færre penge end forventet.

Consumer Inflation Expectation i EU(Aug/2021) er steget fra 30 til 31.1. Dette det højeste tal siden marts/2002. Dette kan også ses på inflationen i EU, som er steget markant de sidste par måneder.

Core CPI i EU(YoY)(Aug/2021) er steget fra fra 0.7% til 1.6%.

The Consumer Price Index (CPI)(YoY)(Aug/2021) er steget fra 2.2% til 3%. Markedet har forventet en stigning til 2.7%, så inflationen er steget mere end forventet.

The Consumer Price Index (CPI)(MoM)(Aug/2021) er steget fra minus 0.1% til 0.4%.

German Retail Sales i Tyskland(MoM)(jul/2021) er faldet fra 4.5% til  minus 5.1%. Analytikerne havde forventet et fald til minus 0.9%, så detail handlen i Tyskland er faldet markant mere end forventet.

Manufacturing PMI i EU(Aug/2021) er faldet fra 62.8 til 61.4.  The Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI) er stadigvæk positivt, idet et tal over 50 indikerer, at indkøbscheferne har en positiv forventning om fremtiden.

The Unemployment Rate i EU(juli/2021) er faldet fra 7.8% til 7.6%. En faldende arbejdsløshedsprocent er en positiv nyhed for økonomien i EU.

Private Nonfarm Payrolls i USA(Aug/2021) viser, at 243K personer har fået et arbejde i den private sektor i Aug/2021, dette er markant lavere end 789K personer i juli/2021. Markedet havde forventet, at 665K personer havde fået et arbejde i Aug/2021 i USA, så jobtallet var markant dårligere end forventet.

De fleste økonomiske nøgletalle overrasker negativt, trods genåbningen af samfundet i mange lande.

De store indeks:

De store indeks har udviklet sig positivt i løbet af ugen. Dow Jones, S&P500 og Nasdaq100 er steget i løbet af ugen, og deres kurs ligger ATH. Russell 2000 er også steget markant de sidste par uger, og kursen er på vej op til ATH i kurs $2350.

Nikkei225 er steget markant i løbet af uge 35, og kursen ligger lige under modstandslinjen i kurs 29455.

VIX indekset er faldet de sidste par dage/ uger, og kursen er kommet under 20. En faldende VIX indikerer, at de store spillere ikke forventer en korrektion i markedet på kortsigt. Investorerne køber VIX, som er en slags forsikring til deres portefølje, når de bliver nervøse. VIX indekset ligger tæt ved ATL, dette indikerer, at de fleste deltager er optimistiske, og er lange i markedet.

Markedet stiger, og ligger i ATH, men volumen og open interest er faldende. Dette kan indikere, at de små spillere køber op i markedet, mens de store spillere benytter lejligheden til at reducere deres positioner på toppen.

Energi sektoren:

Olien og olie relateret produkter har udviklet positivt i løbet af ugen. Olien fik støtte i kurs omkring $60 per tønde, og er steget siden. Kursen ligger under $70, som er den kortsigtede modstand. Lukkekurs over $70, vil tiltrække flere købere på banen, og presse kursen op til $74-76. Naturgas er steget markant de sidste par uger, og kursen er komme over $4.5 per kubik meter. Jeg forventer energi sektoren i en højere kurs de kommende uger eller måneder.

Metallerne:

Metallerne har udviklet sig positivt i løbet af ugen. Guld er steget siden 09-08-2021. Guld er kommet over $1800 per ounce, som var modstand til kursen. Næste modstand er i kurs $1850. Sølv er også steget markant de sidste par uger, og kursen er kommet over $24 per ounce, som var modstand til kursen. Næste modstandszonen er i kurs omkring $26-27.5. Lukkekurs over $27,5 vil tiltrække flere købere på banen, og presse kursen højere op. Kobber er steget de sidste par dage, og kursen er kommet over $4.2. Platin fik støtte i kurs omkring $950, og er på vej op til næste modstand i kurs $1050. Lukkekurs over $1050 vil tiltrække flere købere på banen, og presse kursen op til $1100-1150. Jeg er meget positivt på metallerne, og forventer metallerne i en højere kurs de kommende dage/ uger.

Volumen og open interest:

En oversigt over volumen og open interest viser, at volumen og open interest er faldet markant i løbet af uge 35. Open interest er faldet ned til 105mio kontrakter om ugen. Dette indikerer, at antallet af deltager i markedet er faldet markant de sidste par dage eller uger. Et stigende markedet med et fald i volumen og open interest indikerer, at der er færre deltager med til at presse markedet op. Mange af de store spillere forlader markedet stille roligt, og sælger deres positioner til små spillere.

En oversigt over kontrakterne:

En oversigt over kontrakterne fredag, den 03-09-2021 i forhold til dagen før viser, at volumen og open interest er faldet i langbruget, energi sektoren, aktier, valuta og rente satsen, mens volumen og open interest er steget i metallerne. Det er for første gang volumen og open interest er faldet i næsten alle produkter undtagen metallerne.

En stigende volumen og open interest i metallerne indikerer, at investorerne reducerer deres positioner i andre brancher, og køber op i metallerne især guld og sølv. Man skal forvente en stigende kurs på metallerne de kommende dage.

Kilder:

Investing.com

Cmegroup.com

Finviz.com

Disclaimer:

Alle analyser/oplysninger er baseret på viden, som jeg har opnået på aktiemarkedet igennem de sidste mange år. Der er altid en risiko forbundet med investering, derfor bør du ikke handle med penge, som du ikke råd til at tabe. Brug analyserne som en slags inspiration, men foretag altid dine egne beslutninger/analyser inden du handler. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Fibo Invest frasiger sig alt ansvar for analyserne, så alt er på eget ansvar.