fbpx

Nyhedsbrevet nummer 27, uge 34, fredag den 21-08-2020

By 22. august 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over markedet

Det amerikanske indeks har udviklet sig positivet i løbet af uge 34. S&P500 og Nasdaq100 ligger i ATH og de bliver ved med at stige, trods 10% arbejdsløse i USA, stigende gæld og faldende renten. Russell2000,  Nikkei225, Euro Stoxx50 og DAX lukkede i lavere kurs i løbet af uge 34. FED bliver ved med at printe penge og køber op og holder hånden under markedet. FED er ikke den eneste central bank, som printer penge og pumper penge i systemet. Kina, Japan benytter også metoden og printer gratis penge for at holde hånden under systemet. Stigene gæld og gratis penge er med til at svække dollars. Dollaren er faldet i værdi og med tiden vil vi se, at dollars vil kollapse, dette medfører krak/korrektion i aktiemarkedet især i USA.

Man skal tage stilling til , hvad man skal gøre inden, dollars kollapser eller markedet får en korrektion. Jeg ved ikke, hvornår vil dette ske, men dette vil ske i de næste par måneder eller år, idet hele systemet bygger på GÆLD og den bliver større og større med tiden.

Billedet nedenunder viser kursudviklingen på alle aktier i S&P500 i de sidste 6 måneder. Man kan se, at de såkaldte "FANG " aktier er steget markant de sidste 6 måneder, mens banker, energi og mange andre sektorer er faldet eller steget med få procenter. FANG aktier vægter ca 25% af indekset, derfor har stigningen hos dem pressede indekset højere op.

Her kan man se udviklingen på alle aktier i S&P500 baseret på deres PE-værdi. De rød aktier har en PE-værdi over 30. Som det kan ses, har "FANG" aktier  meget højt PE-værdi,  de er alt for overkøbt. Man kan også se, at mange andre sektorer stadigvæk har højt PE værdi , selvom deres aktie kurs er faldet de sidste 6 måneder. Billedet illustrerer, at FED printer penge og køber op i alt og holde hånden under markedet. Virksomhederne låner gratis penge, og øger deres gæld ,så de kan købe op i deres egne aktier.

Energi sektor:

Olie og olie-relateret aktier ligger i en opadgående trend kanal. Olie ligger stadigvæk over 40$ per tønde. Jeg er positivt på olie, så længe kursen ligge over 35$. På kort sigt kan olie blive presset under 40$. Faldende dollars kurs og øget inflation kan holde hånden under olie og holde kursen mellem 35-50$  den næste tid. Naturgas udvikler sig positivt, og kursen ligger over 2000$. Jeg har anbefalet, at man skulle købe naturgas, da kursen var omkring 1500$.

Metallerne:

Guld og sølv har udviklet sig negativt i de sidste par dage/uger efter markant stigning i de sidste par uger/måneder. Der er blevet dannet en lavere top i alle metaller undtagen kobber, som ligger i ATH, trods et fald de sidste par dage. Der er mange private investorer, som gerne vil investere i platinum, idet de har læst/hørt, at Lars Tvede er lang i platinum. Kursen brød op igennem modstandszonen i kurs 1000$, men blev afvist og blev presset ned under 1000$ igen. Kursen ligger tæt ved støttezonen i kurs 900$. Lukkekurs under 900$ er et negativt signal for kursudviklingen.

Volumen og open interest:

Volumen og open inerest fortæller om investorernes positioner i markedet. Stigende volumen og open interest indikerer, at der er flere købere end sælgere, som er med til at holde hånden under markedet og presser kurserne op. Volumen og open interest har været stabil i løbet af de sidste par uger, men open interest faldt fra 104mil kontrakter ned til 99mil, som er den laveste i de sidste tre uger.

Oversigten over kontrakter fra fredag den 21-08-2020, sammenlignet med dagen før viser, at Exchange er faldet med 4mil kontrakter, Agriculture faldet med 964,628 kontrakter og Interest rate er faldet med 2,7mil.

Markant lavt interesse for Exchange og Interest rate fredag den 21-08-2020 i forhold til dagen før, er et negativt signal. Stigende interesse på metallerne og energi sektor, den 21-08-2020 kan indikere, at investorerne sælger ud af dollars og køber op i metaller og olie. Jeg vil holde øje med kursudviklingen på dollars, guld/sølv og olie i uge 35. Jeg forventer, at man kan se en reaktion i uge 35 i form af stigende kurs i guld/sølv og olie.