fbpx

Nyhedsbrevet nummer 18, uge 18, fredag den 07-05-2021

By 8. maj 2021 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Aktiemarkedet

Investorerne er optimistiske om verdens økonomi, og presser markedet i en højere kurs. De store spillere kan låne penge fra staterne næsten gratis, og de køber op i alt og holder hånden under markedet. Inflationen er stigende, men Fed og andre centralbanker mener, at en stigende inflation er midlertidigt. De vil gerne presse inflationen ned igen, hvis de oplever inflationen, som et permanent problem. Man kan styre inflationen ved at hæve renten. Den amerikanske finansminister Janet Yellen fortalte i forbindelse med et interview i løbet af ugen, at de kunne finde på at hæve renten for at hæmme inflationen. Staterne har ikke råd til en stigende rente på grund af deres gæld. Aktiemarkedet kan heller ikke lide en stigende rente, idet markedet er blevet afhængig af gratis penge fra fed og andre centralbanker. Markedet fik en kortsigt korrektion efter udtalesen fra Yellen vedrørende renten. Hun blev nødt til at trække i land, og sagde efterfølgende, at hun ikke mente, at renten skal stige.

Inflationen er stigende, men fed og andre centralbanker har ikke mulighed for at stoppe udviklingen, idet de ikke kan hæve renten, derfor håber de, at inflationen er et midlertidigt fænomen.

Fed vil ikke hæve renten indtil antallet af arbejdsløse er i samme niveauet som før COVID19. Jo dårligere nyheder om økonomien i verden, desto bedre for aktiemarkedet, idet fed vil holde renten indtil vi ser en forbedring i økonomien.

Vi fik Private Nonfarm Payrolls fra USA fredag den 07-05-21. Antallet af lønmodtager eksklusive de offentlige ansatte og private husholdningsmedarbejder er faldet fra 708,000 til 218.000 personer i April/2021. Analytikerne havde forventet en stigning til 893.000 personer. Markedet havde forventet, at antallet af private arbejdstager vil stige med 185.000 personer fra marts/2021 til April/2021, men antallet er faldet med 490,000 personer i løbet af fire uger. Dette er en dårlig udvikling for jobtal i USA, men markedet tolker de negative nyheder, som positive katalysator for aktiemarkedet, idet dette garanterer, at Fed ikke vil/kan hæve renten i de kommende måneder/år. Markedet steg markant fredag den 07-05-2021, efter vi har set negative jobtal fredag morgen. Alt indikerer, at aktiemarkedet og økonomien går hver sin retning, og man skal være i markedet så længe fed og andre centralbanker holder hånden under økonomien og aktiemarkedet.		

De store indeks:

De store indeks ligger i en opadgående trend kanal. Dow Jones og S&P500 og Euro Stoxx ligger i ATH. Der er blevet dannet en lavere top i Russell 2000 og Nikkei 225, som er et negativt tegn. VIX indeks ligger i en nedadgående trend kanal, og kursen er blevet presset under 20. En faldende VIX indikerer, at investorerne er optimistiske og de ser ikke noget fare i aktiemarkedet de kommende dage. Man skal være lang i markedet så længe VIX indekset ligger i en nedadgående trend kanal, og vi har ikke set en lavere top og en lavere bund i de store indeks.

Energi sektoren:

Olie og olie relateret produkter har udviklet positivt de sidste par måneder. WTI olien har testet kurs $68, men prisen blev afvist, og kursen er blevet presset ned under $65 per tønden. Der er støtte i kurs $60 per tønden, som er et ok tidspunkt at gå lang i olie eller olie relateret produkter. Naturgas er også steget de sidste par uger, og kursen er ved at bryde op igennem modstandslinjen i kurs $3.0000 per kubikmeter. Lukkekurs over modstandslinjen i kurs $3,0000 vil tiltrække flere købere på banen, presse kursen op til tidligere top i kurs $3.4000 per kubikmeter.

Metallerne:

Alle metallerne har udviklet sig positivt i løbet af ugen, og de lukkede i en højere kurs end sidste fredag. Kobber er steget markant de sidste par måneder ,og kursen ligger i ATH. Vi har i de sidste par måneder anbefalet, at man kunne købe op i kobber til langsigtede investering. Guld, sølv og platin havde en korrektion fra aug./2020 til marts/2021, men de er steget markant de sidste par uger. Alle metallerne ligger i en opadgående trend kanal på langsigt. Guld har modstand i kurs $1850 og sølv har modstand i kurs $28-30. Lukkekurs over modstandszonen vil tiltrække flere købere på banen, og presse kursen højere op. Vi er lang i alle metaller, og forventer metallerne i en højere kurs de kommende måneder/år.

Bitcoin og kryptovaluta:

Bitcoin ligger i en opadgående trend kanal på dags, uges og måneders chart. Bitcoin fik en korrektion for et par uger siden, og kursen blev presset under $50,000. Køberne kom på banen i kurs omkring $47.000, og de pressede kursen op igennem $50,000 igen. På kortsigt er der støtte i kurs $50,000 og modstand i kurs $59-61,000. Lukkekurs over $60,000 vil tiltrække flere købere på banen, og presse kursen højere op. Ethereum og andre kryptovaluta ligger også i en opadgående trend kanal. Ethereum har udviklet sig bedre end bitcoin i de sidste par måneder. Investering i kryptovaluta er forbundet med en markant høj risiko end andre finansielle instrumenter, derfor bør man ikke investere alt for mange penge i sektoren, medmindre man er en risikofyldt investor.

Volumen og open interest:

Volumen har været stabil omkring 15-20mil handler om dagen, mens open interest er steget de sidste par uger. En stigende open interest indikerer, at der enten er kommet flere deltager i markedet eller der er blevet lagt flere købs eller salgs ordrer. Vi har set en markant stigning i volumen og open interest fredag den 07-05-2021. Et stigende markedet med en stigende volumen er et meget positivt tegn, og man kan forvente, at markedet fortsætter opad i de kommende dage.

En oversigt over kontrakterne:

En oversigt over kontrakterne fredag den 7-05-2021 i forhold til dagen før viser, at volumen og open interest er steget i landbrug, energi sektoren, aktier, valuta, rente satsen og metallerne. En stigende volumen og open interest er et meget positivt tegn for markedet.

Kilder:

Investing.com

Cmegroup.com

Finviz.com

Alle analyser/oplysninger er baseret på viden, som jeg har opnået på aktiemarkedet igennem de sidste mange år. Der er altid en risiko forbundet med investering, derfor bør du ikke handle med penge, som du ikke råd til at tabe. Brug analyserne som en slags inspiration, men foretag altid dine egne beslutninger/analyser inden du handler. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Fibo Invest frasiger sig alt ansvar for analyserne, så alt er på eget ansvar.