fbpx

Nyhedsbrevet nummer 16, uge 16, fredag den 23-04-2021

By 24. april 2021 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Aktiemarkedet

Investeringerne indenfor den alternative energi har fået medvind i løbet af ugen, efter et markant tilbagefald i de sidste par måneder. De positive udtalelser fra Biden og andre politiker i resten verden vedrørende investering i den grønne energi har tiltrukket flere købere på banen. Sol, vind, uran og brint er nogle af de sektorer, som vil modtage støtte fra staterne i de kommende år.

Renten på de lange amerikanske statsobligationer er faldet i løbet af ugen, og er kommet under 1.6%. Dollar indekset er også faldet i løbet af ugen, og kursen er kommet under $91. De vigtige økonomiske nøgletal i løbet af ugen var meget positive, dette har øget optimismen hos investorerne. En faldende rente og dollaren inkl. et bedre end forventet økonomisk nøgletal kan holde hånden under markedet. Markedet ligger i ATH, derfor er der ikke plads til skuffelser. Man skal være lang så længe, der er bliver dannet en højere top og en højere bund i markedet.

De store indeks:

Største delen af de store indeks ligger i næsten ATH. Russel 2000 og Nikkei 225 har klaret sig dårligere end andre indeks, og de er faldet i de sidste par uger. Russell har støtte i kurs $2150. Nikkei 255 har testet kurs 28500 et par gange i de sidste par uger, og kursen ligger stadigvæk over støtte linjen. VIX indekset blev presset under 20, som var støtte til kursen. VIX fik støtte i kurs omkring 15, men er kommet over 20 igen. En meget lav kurs på VIX indikerer, at investorerne er meget optimistiske, og øger deres risiko, og de forventer ikke en korrektion i markedet på kortsigt.

Energi sektoren:

Olie og olie relateret produkter falder tilbage efter en markant stigning de sidste par måneder. Der er blevet dannet en lavere top i alle olie relateret produkter, dette er det første negativt tegn. Naturgas er steget de sidste par uger. Kursen har fået støtte i kurs omkring $2.4 per kubikmeter. På kortsigt er der støtte i kurs $2,6 og modstand i kurs $2.8.

Metallerne:

Alle metaller har udviklet sig positive i løbet af de sidste par uger. Der er blevet dannet en højere bund og en højere top i guld på dages chart. Guld fik modstand i kurs $1800 per ounce. Sølv fik støtte i kurs $24 per ounce. Sølv ligger over $25-26, som er den kortsigtede støtte til kursen. Lukkekurs over $27-28 per ounce er et meget positivt tegn for kursudviklingen de kommende uger, og omvendt er lukkekurs under $24-25 et negativt tegn. Platin ligger i en opadgående trend kanal på kortsigt. Der er støtte i kurs $1150, og modstand i kurs $1250-1300. Palladium bliver ved med at stige, og kursen ligger i ATH. Kobber er steget markant i løbet af ugen. Kursen er ved at teste den tidligere top i kurs $4.4. Der er støtte i kurs omkring $4-4.2, som er et ok tidspunkt at samle op, hvis man vil gå lang i kobber.

Kryptovaluta:

Bitcoin og andre kryptovaluta fik en korrektion i løbet af ugen efter en markant stigning de sidste par uger. Bitcoin blev presset under $50.000, som er/var støtte til kursen. Lukkekurs under $50,000 kan på kortsigt tiltrække flere sælgere på banen, og presse kursen ned til næste støtte i kurs $45000. Lukkekurs over $50,000 i de kommende dage/uger er et meget positivt tegn for kursudviklingen i de kommende uger.

Volumen og open interest:

Volumen og open interest har været stabil de sidste par uger. Volumen ligger stabil under 20mil kontrakter og open interest ligger under 105mil kontrakter om dagen.

Man vil helst se, et stigende markedet med en stigende volumen og open interest.

Oversigt over kontrakterne:

En oversigt over kontrakterne den 23-04-2021 i forhold til dagen før viser, at volumen og open interest er steget i energi sektoren, valuta og metallerne, mens der er et markant faldt i langbrug, aktier og rentesatsen. En faldende volumen og open interest indikerer, at investorerne har mindre interesse i den givende sektor, og man skal forvente et kortsigtede fald og omvendt.

Alle analyser/oplysninger er baseret på viden, som jeg har opnået på aktiemarkedet igennem de sidste mange år. Der er altid en risiko forbundet med investering, derfor bør du ikke handle med penge, som du ikke råd til at tabe. Brug analyserne som en slags inspiration, men foretag altid dine egne beslutninger/analyser inden du handler. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Fibo Invest frasiger sig alt ansvar for analyserne, så alt er på eget ansvar.

Kilder:

Investing.com

Cmegroup.com

Finviz.com