fbpx

Nyhedsbrevet nr.19,uge 21, fredag den 22-05-2020

By 24. maj 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

                                                                                                     Oversigt over aktiemarkedet

Markederne udviklede sig positiv i løbet uge 21. Alle indekser åbnede i højere kurs (gap op) mandag den 18-05-2020 i forhold til lukkekurs fredag den 15-05-2020, efter en ny hjælpepakke, som blev vedtaget fredag den 15-05-2020 efter lukketid. Som det kan ses, på oversigten over de store indeks, alle de store indeks undtagen Nasdaq 100, havde været i konsolideringsfase siden starten af april /2020. Konsolideringsfase opstår, idet investorerne er tvivl og ved ikke om, at de skal købe mere eller skal vente lidt. Teknisk holder markedet en periodiske pause, hvor køberne og sælgerne bliver enige og prisen og afventer yderligere informationer, som kan bekræfte deres beslutninger om de skal købe eller sælge.

Lukkekurs over konsolideringszonen giver købs signal og vil presse kursen højere op, og lukkekurs under konsolideringszonen giver salg signal. På nuværende tidspunkt, er der ikke nogen, der ved, om markedet er i gang med at samle kræfter til yderligere optur eller er der ikke mere power i køberne. VIX-indekset ligger i kurs omkring 30, som stadigvæk er højt, trods den er faldet i de sidste par uger.

Teknisk analyse af S&P500 på dags chart fra 23-05-2020 viser, at markedet havde været i op trend siden 23-03-2020, og indekset er steget (genvundet) 34,7% siden bunden, den 23-03-2020 i kurs 2191$ til kurs 2955$, den 22-05-2020.

Indekset ligger over sin 20SMA, som er en positiv tegn. Kursen er lige brudt op igennem toppen af den konsolideringszone. Volumen er faldende, men markedet er stigende, derfor bør man ekstra opmærksom nu. 200SMA er lidt faldende siden starten af marts og indekset ligger lige under 200SMA.

Jeg ser mange negative signaler både tekniske og fundamentelle, og markedet ligger lige præcis i de områder, som jeg skrev for et par måneder siden, at jeg forventer korrektion i markedet.

Hvis man købte op for 2 måneder siden i bunden, så har man 34% afkast i dag, men at købe i disse niveauer nu, kan blive meget dyrt for en, hvis markedet udvikler sig, som jeg forventer. Der er selvfølgelige ikke nogen, der ved, om kursen bryder op igennem modstand og fortsætter opturen, som startede den 23-03-2020 eller ej og alt kan ske i aktiemarkedet. Mine negative signaler vægter mere end de positive signaler nu, derfor vil jeg holde mig på sidelinjen nu.

Energisektor:  

Olie og olie-relateret aktier udviklede sig positiv i de sidste par uger og der er blevet dannet højere toppe og højere bunde. Jeg forventer ikke markant stigning i næste par uger, idet energi sektoren havde steget markant i de sidste par uger og kan komme kort pause( konsolideringsfase), som kan efterfølgende viser retningen. Jeg havde været lang i olie i de sidste par uger, og pnt holder øje med natur gas, som er interesseret at købe en position.

Metallerne:

Metallerne udviklede sig også positive i de sidste par uger. Guld ligger i bevægede sig i horisontal trend kanal, hvor kursen ligger mellem 1680-1750$ per ouance. Jeg er positiv på guld, så længe kursen på kortsigt ligger over 1700$, og på langsigt over 1600$. Sølv er steget markant i løbet af ugen og fik modstand i kurs 18$, som var tidligere top.

 

Volumen og Open Interest:

Stigende volumen og open interest er et positiv signal for markedet, idet dette indikerer, at der er kommet flere købere på banen. Stigende markedet med faldende volumen og open interest kan være et dårlig signal for kursudviklingen i fremtiden. Som det kan ses volumen og open interest toppede onsdag den 13-05-20. Begge indikatorer havde været lidt stigende i løbet ugen, men stadigvæk lavere end den 13-05-2020. Open interest faldt markant den 21-05-2020, men dette kan godt være pga. helligdag og lukkede børser i nogle lande inkl. DK.

Markedet ligger over modsandszonen, derfor er meget vigtig, at holde øje med ændring i volumen og open interest.

Konklusion:

S&P500 ligger lige over konsolideringsfase (tidligere modstandszonen), som er en positiv tegn for kursudviklingen fremover. Indekset ligger i de områder, som jeg skrev for flere uger siden, at jeg forventer at se modstand til markedet. Kursudviklingen i næste par dage fortæller, hvad de store spiller vil fortage sig. Stigende interesse og dermed flere købere, vil holde kursen over modstandszonen, og give yderligere stigning, og omvendt. Man kan sagtes købe nu og gå lang med stoploss under konsolideringszonen og beholde ens positioner, så længe indekset ligger over modstandszonen.

Jeg købte kun de corona-relateret aktier (Roche, Moderna, Co-diagnostics, Zoom, Clorox osv) i de sidst par uger/måneder, idet jeg forventer, at de tjener flere penge i 2020 og næste par år i forhold til sidste år. Corona-relateret aktier steg sammen med resten markedet og nogle af dem meget mere. På nuværende tidspunkt køber jeg ikke flere produkter/aktier, medmindre indekset holder sig over konsolideringszonen i stykke tid. Alt handler om risikovurdering. Hvis man købte op for 2-3 måneder siden, og har en afkast på 25-30%, så skal man beholde ens aktier, så længe markedet stiger og kurserne ligger over den tidligere modstandszone. Hvis man køber først nu (ny i markedet) og ikke havde været med til stigningen fra den 23-03-2020 eller stigningen i de sidste par år, så skal man have en strategi med stoploss, idet lukkekurs under konsolideringsfasen kan være meget negativt signal. Markedet er tæt på ATH, trods alle de negative indikatorer om verdensøkonomien , og dette skal man være opmærksom på, når man køber op nu.