fbpx

Nyhedsbrevet nr 10, uge 11, fredag den 13-03-2020

By 14. marts 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over aktiemarkedet

Kursudviklingen i de sidste par dage/uger viser, at investorerne er nervøse, og de ved ikke om, at de skal købe/sælge eller beholde deres aktier.

Coronavirusset skabte også panik-sælg i løbet af uge 11, hvor alle markeder lukkede i lavere kurs end sidste uge. Som det kan ses på kursudviklingen for de store indeks, der er blevet dannet en lavere top og en lavere bund på dags chart, som er den første tegn for nedtrend i markedet.

VIX indekset brød op igennem 50 og er stadigvæk ligger over 50. Dette fortæller mig, at investorerne stadigvæk er nervøse og køber forsikring til deres portefølje.

Jeg har i sidste par uger/måneder skrevet, at man skulle sælge/reducere af ens risikofyldte og tabsgivende positioner. Næsten alle aktier vil falde i forbindelse med en korrektion i markedet, men nogle aktier falder mere end andre. De fleste private investorer sælger deres afkastgivende først, idet de er bange for mistet afkastet, men de beholder deres tabsgivende positioner, idet der har allerede tab på de dem og de håber, at markedet vender, så kan de genvinde deres tabte penge.

Trods udviklingen på cornavirusset i USA og Europa i løbet af uge 11, kom køberne på banden fredags den 13-03-2020 og pressede markedet op med 9-10%.

Alle vil gerne vide, om markedet vil stige i næste par uger, eller køberne var short sælgerne, som købte op i fredags og lukkede deres short positioner med afkast.

Her er en oversigt over de store indekser, som bestemmer retningen for resten af verden.

Her er mit syn på S&P 500 fra den 1-marts-2020, hvor jeg skrev, at S&P 500 vil blive presset ned til kurs 2742$, hvis sælgerne presser kursen under 2900$.

Her kan man se kursudviklingen 10 dage efter, onsdag den 11-03-2020, hvor S&P 500 stoppede lige præcis i kurs 2741$. Er dette tilfældigt, svaret er NEJ og analysen viser, hvordan de store spillere tænker og handler. Hvis man vil, som en private investor, bliver en del af vinderne i markedet, så skal man lære, hvordan ens konkurrenter (især de store spillere) tænker/handler.

Som det kan ses på analysen, forventede jeg, at næste støtte til S&P vil være i kurs 2565$. Jeg forventede, at køberne vil på kortsigt komme på banen og holder hånden under markedet. Den sidste støtte i indekset er i kurs 2565$, og ved lukkekurs under 2565$, vil sælgerne presse kursen yderligere ned mod bunden fra 24-12-2018 i kurs 2350$.

Her er mit syn på S&P 500 ved lukkekurs, fredag den 13-03-2020, hvor kurs 25654$, indtil videre holdt hånden under markedet. Kursen for hvad som helst produkt, ikke kan holde sig væk fra sit 20 dags glidende gennemsnit (20SMA) i en længere periode. Som det kan ses på kursudviklingen, havde kursen været meget tæt på sit 20SMA i de sidste par måneder. Lige nu, er kursen langt væk fra sit 20SMA, fordi markedet faldet alt for hurtigt i meget kort periode, og man skal forvente en kortsigtede stigning eller stabilisering i næste par dage/uger. S&P 500 kan sagtens stige til kurs 2825$ eller højere op i kurs 2900$, som en del af kursudviklingen og efterfølgende, forsætter nedad igen.

Energisektor:

Olie og olie relateret produkter udviklede sig negativ i løbet af uge 11. Jeg havde været negativ på energisektor i sidste par måneder. Jeg havde anbefalet folk at sælge short i olie i kurs omkring 58$ og de skulle supplere med flere short positioner ved lukkekurs under 50$. Der kom chokbølge i olie sektor i løbet af uge 11, da Rusland ikke ville reducere produktionen af deres olie, og forlod forhandlingerne med OPEC i sidste uge. Priskrig mellem USA, Rusland og Saudi-Arabien, kombineret med de fundamentelle analyser, som bekræftede et lavet efterspørgsel efter olie i næste par måneder/år, sendte olie ned til mit langsigtede target på short positionen i kurs 32$.

Metallerne:

Metallerne udviklede sig også negative i løbet af uge 11. Jeg havde også et negativ syn på metallerne i de sidste par uger, og havde sagt til investorerne, at de IKKE skal investere alle deres kapital i guld. Jeg havde fået en del henvendelser fra private investorer, som ville sælge alt og køber guld i stedet.

Her er oversigten over de sektorer, som de store spillere købte op i fredags den 13-03-2020.

Jeg kan selv blive overrasket en gang af mellem. Jeg kan se, at Financial aktier, er en af de sektorer, som steg mest i fredags, selvom jeg et negativt syn på finans aktier. Dette viser mig, at de store spillere køber op i finans aktier. Det kan godt være, at de synes, at finans aktier faldet alt for meget i de sidste par uger/ måneder, derfor køber de op. Dette kan fortæller mig, at jeg ikke skal sælge short i bankaktier eller eventuelt begynder med at købe op.

Volumen og Open Interest:

Som kan ses på billedet nedenunder, Volumen og Open Interest faldt fredag den 13-03-2020, og dette er ikke en positiv tegn for kursudviklingen i de næste par dage. Dette kan selvfølelige være midlertidigt, og alt kan ændre sig i næste uge, men stigende markedet med faldene volumen og Open Interest, indikerer, at short sælgerne lukker deres positioner på nuværende tidspunkt, og der er ikke flere nye købere i markedet.

Her kan man se oversigten over de forskellige kontrakter, som blev handlet fredag den 13-03-2020.

Som det kan ses, faldt Open interest i Exchange med 4,142,948 i forhold til torsdag den 12-03-2020 (143,425,216). Dette er ca.10% mindre end dagen før. Som det kan ses, er der samme negativ udvikling på metaller og interest rate(rentesats).

Her er en oversigt over metallerne. Som det kan ses, er der lavere Open Interest på guld og kobber og andre metaller, som indikerer, at de store spillere ikke interesseret i metallerne herunder guld. Dette giver mening/svare på markant fald i guldprisen i sidste par dage. Dette bekræfter også, når alle private investorer i diverse Facebook grupper fortæller/argumenter for hinanden, at man skulle købe guld eller investere i guldmine selskaber, så sælger de professionelle investorer ud af deres portefølje og presser prisen for guld under 1600$ og videre ned til 1530$.

Disclaimer:

Jeg har begrænset aktier i min portefølje, men købte en lille position i Beyond Meat i kurs under 70$, og nogle små positioner i andre virksomheder fredag den 13-03-2020. Jeg ejer ikke bankaktier, men kunne godt tænke mig at købe en position i Danske Bank til swing trade, hvis markedet ændrer stemning og køberne kommer på banen. Jeg er stadigvæk short i Vestas, dog lukkede mine tidligere positioner i kurs 565kr og åbnede en ny short position i kurs 599kr.