fbpx

Nyhedsbrevet, nummer 41, uge 50, fredag den 18-12-2020

By 19. december 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over markedet

Markedet har udviklet sig positivt i løbet af ugen. Markedet bliver ved med at stige, idet Fed og andre central banker støtter markedet ved at købe op i markedet og holder renten kunstig nede. Antallet af arbejdsløse er stigende i USA, dette presser Fed og politikerne at komme med en ny hjælpepakke. Antallet af arbejdsløse er steget fra 853000 til 888000 personer i sidste uge. Hjælpepakker hjælper ikke økonomien, men gratis penge fra Fed er med til at holde hånd under markedet på kortsigt, men dette gør økonomien mere afhængig af hjælpepakker. Jo flere negative nyheder i økonomien, desto bedre for aktiemarkedet, idet dette presser fed til at komme med flere gratis penge. I sidste uge steg Fed´s underskud med $120B, og underskuddet er på nuværende tidspunkt $7,36T. Fed har købt flere amerikanske obligationer i år end de har gjort i de sidste mange år tilsammen. I takt med, at Fed printer penge, falder værdien af dollaren. Dollar indeks ligger i en faldende trend, og kursen er blevet presset under støttelinjen i kurs $90. Fed er nødt til printe flere penge og sælger dollaren til markedet for at skaffe penge til at købe obligationerne for at holde hånden under statsobligationerne og holde renten kunstig nede. I takt med at dollaren falder i værdi, bliver problemet større for fed. Prisen for at holde hånden under markedet er en lavere dollar, som allerede har mistet 99% af sin værdi siden Fed blev dannet. Faldende dollaren kan skabe inflationen, idet man skal betale mere for at købe samme vare. Olien, guld, sølv, råvarer og aktiemarkedet vil være i en højere kurs i takt med dollaren falder i værdi.

Fredag den 18-12-2020 var den sidste dag, hvor man kunne købe Tesla inden aktien kommer ind i S&P500. Dette vil presse kursen højere op, idet de store fonde bliver nødt til købe Tesla til deres portefølje.

De store indeks:

Alle de store indeks har udviklet sig positivt i løbet af ugen og de lukkede i en højere kurs end sidste fredag. Markedet stiger, mens volumen og open interest falder, dette kan indikere, at markedet har nået toppen på nuværende tidspunkt og det vil udvikle sig i en horisontal trend kanal. Man skal/kan også forvente en kortsigtede korrektion i markedet efter markant stigning i de sidste par uger/ måneder.

Metallerne:

Metallerne har udviklet sig meget positivt i løbet af ugen. Alle metallerne er lukket i en højere kurs end sidste fredag. Guld og sølv er steget markant i løbet af ugen. Guld ligger over $1850 per ounce og sølv ligger over $25 per ounce, som er stærkt støtte til kursen. Kobber ligger i en stærkt opadgående trend kanal i de sidste par måneder og kursen ligger over $3.5000, som er støtte til kursen. Vi har haft et positivt syn på metallerne i det sidste par måneder. Vi forventer, at metallerne kommer i en højere kurs i 2021.

Volumen og open interest:

Volumen og open interest er faldet markant i løbet af ugen. Volumen har været mellem 15-25mil kontrakter i de sidste par uger, men har været i en faldende trend i løbet af ugen og kommet under 15mil kontrakter. Open interest har også været mellem 90-100mil kontakter, men er faldet under 90mil kontrakter i løbet af ugen. Faldende volumen og open interest er et negativt signal for markedet. Stigende markedet med faldende volumen/open interest, indikerer, at markedet er ved at miste momentum, og der skal ikke ret meget til, for man ser et tilbagefald i markedet.

En oversigt over kontrakterne:

Oversigten over de finansielle kontrakter, fredag den 18-12-2020 i forhold til dagen før viser, at der er en stor interesse i landbrug og rentesats, idet volumen og open interest er steget i løbet af ugen. Volumen og open interest er faldet i aktier, metallerne og i energi sektoren, dette indikerer, at investorerne flytter deres kapital fra aktier til mere sikre produkter herunder råvare.

Vi ønsker alle en glædelig jul, samt et godt nytår.

Vi vender tilbage med vores næste nyhedsbrev i det nye år.