fbpx

Nyhedsbrevet nummer 5, den 7-02-2020

By 9. februar 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over aktiemarkedet:

De fleste markeder har udviklet sig positivt, og er steget med få procenter i løbet af uge 6. Som det kan ses, er der blevet dannet højere top på alle de tre amerikanske indeks. Dax testede den tidligere top i kurs 13600 uden held. Euro Stoxx 50 testede også trippel top i kurs 3000, men sælgerne kom igen på banen og pressede kursen ned. VIX indeks blev også presset ned mod 15$. Jeg fortalte i forbindelse med nyhedsbrevet nummer 4, de store spillere ikke var nervøse og købte stadigvæk op. Fredag den 7-02-2020 lukkede næsten alle markeder i minus, derfor forventes en negativ åbning på mandag.

Tesla var en af de aktier, som er steget markant i de sidste par måneder. Siden 3-juni-2019 steg Tesla fra kurs ca. 180$ til kurs 968$, den 4-2-2020. Tesla har steget med ca. 444% i løbet af 8-9 måneder. Tesla kom med lidt bedre end forventet regnskabet, som overrasket markedet. Dette medførte, at mange af dem, som var short i Tesla, ville lukkede deres short positioner for at reducere deres tab. Når, der er mange købere og færre sælgere, så vil kursen stige markant, idet køberne er villige til at købe til højere kurs. Jeg mener, at Tesla er alt overvurderet og forventer aktien til lavere kurs i næste par uger/ måneder. Man skal passe på sin kapital og ikke hopper på, når en aktie stiger med 4-500% i løbet af et par måneder. Når en aktie som Tesla stiger med 2-300% i løbet af kort tid, så der en del, som poster nogle analyser, som fortæller, at aktien burde koste 2-3000$. Man har set samme type analyser/nyheder i forbindelse med Bitcoins. Da bitcoins var i kurs 20,000$, var der også en del opslag, som fortalte, at bitcoins snart vil være i kurs 100.000 eller 1000.000$. kursen faldt fra 20,000$ ned til 3000$ i løbet af et par måneder og bitcoins er i kurs 10.040$ i dag. Man skal huske, at vi alle er konkurrenter i markedet og man ikke skal tro på alt folk fortælle en.

Her er en oversigt over de store indeks, som viser kursudviklingen for resten af verdenen. Som det kan ses på billedet, er alle indeksene er i højere kurs end sidste uge undtagen VIX indekset.

Energisektoren:
Energisektoren har udviklet sig negativt i løbet af uge 6 og fortætter samme udvikling, som vi har set i de sidste par uger. Olie og naturgas udviklede sig, som jeg havde forventede og blev presset yderligere ned i løbet af uge 6.
Olien testede kurs 50$, som er stærk støtte til kursen. Som det kan ses, kom køberne på banen og holdt hånden under olien i kurs 50$. Olien lukkede i kurs 50,3$, fredag den 7-02-2020.
Der er kortsigtede støtte til alle olierelateret produkter. Man kan begynde med at købe små positioner i energisektoren, og satse på at bunden holder. Man kan også afvente lidt og sælge short i olien, hvis olie lukker under 50$.

Metallerne:
Guld og sølv er steget lidt i løbet af ugen. Guld steg med et par procenter i løbet af ugen, men trods negativt stemningen i markedet pga Coronavirus, kunne guld og sølv ikke bryde igennem den tidligere top, dette tolker jeg, som en negativ udvikling for guld. Jeg forventer guld i lavere kurs i de næste par dage. Kobber har udviklet sig meget negativ i de sidste par uger, men som jeg havde forventet, kom køberne på banen i kurs 2500$ og købte op i kobber. Kobber lukkede i kurs 25465$ fredag den 7-02-20. Palladium er en af de metaller, som er steget markant i sidste par måneder.
Der er blevet dannet dobbelt top i kurs 2400$. Jeg er interesseret i at købe en position i palladium i kurs omkring 2000$.

Her er en oversigt over udviklingen på nogle sektorer:
Oversigten viser, at der er sket en sektorrotation i forbindelse med den negative stemning, der har bredt sig i markedet, hvor investorerne nu køber sig bestemte sektorer. Som det kan ses, conglomerates er en af de grupper, som udviklede sig bedst på en dag, uge og måneders sigt. Dette fortæller mig, at mange af de store spillere køber op i disse typer aktiver og holder hånd under kursen.

Volumen og open interest:
Open interest har været stigende siden 30/dec-19. Stigende volumen og open interest er meget positive tegn for kursudviklingen. Både Open Interest og volumen steg i løbet af uge 4, uge 5 og uge 6, hvilket er et positivt tegn for markedet. Stigende volumen og open interest fortæller mig, at de store spiller, ikke er så nervøse og stadigvæk køber op, trods negativ markedsstemning.

Her kan man se, oversigt over kursudviklingen på nogle af de aktier, som jeg har tidligere anbefalet. Teknisk analyse af Nvidia fra 23-nov-2019 i kurs 210,8$.

Teknisk analyse af Activision Blizzard fra 30-nov-2019 i kurs 54.8$.

Activision Blizzard lukkede i kurs 61.4$, fredag den 7-2-2020, og jeg forventer aktien i højere kurs i de næste par måneder, medmindre vi ser korrektion i hele markedet. Virksomheden kom med et bedre end forventet regnskab fredag den 7-2-2020.