fbpx

Nyhedsbrev nummer 4 uge 5, fredag den 31-01-2020

By 2. februar 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

De fleste markeder har udviklet sig negativt og, er faldet med få procenter i løbet af uge 5.
Fredag, den 31-01-2020, kom der igen et panik-salg i markedet, efter at Coronavirus, havde spredt sig i Kina, USA og Frankrig. De amerikanske indeks faldt mellem 1,5-2% i løbet af fredag, og næsten alle aktier undtagen Amazon og Tesla lukkede i minus i forholdt til dagen før. Som jeg skrev i forbindelse med nyhedsbrev nummer 2-3, var VIX indekset i meget lav kurs, og der skulle ikke ret til, at ændre investorernes syn på aktiemarkedet.
Den kinesiske indeks Hang Seng faldt yderligere med 5,7% i løbet af uge 5, og kursen er tæt ved en tidligere bund. Der er også blevet dannet lavere toppe på dags chart i S&P500, Nasdaq100 og Dow 30, hvilket indikerer, at en eventuel nedtrend på vej, eller at sælgerne er ved at overtage markedet.
Jeg har i de sidste par uger anbefalet(skrevet) mange gange, at man skal reducere af ens risikofyldte investeringer, idet ved en korrektion i markedet, vil de cykliske aktier falde mere end andre ved en korrektion i markedet.
Her er en oversigt over de store indeks, som viser kursudviklingen for resten af verdenen. Som det kan ses på billedet, er alle indeksene er i lavere kurs end sidste uge undtagen VIX indekset.

Her er en oversigt over C25 indekset. Som det kan ses, var indekset i en konsolideringsfase fra maj/2019 til okt./2019. Kursen brød op gennem 20SMA i slutning af okt./2019. 20SMA har virket som støtte til kursen, og kursen har holdt sig over 20SMA i snart 5 måneder. Kursen ligger stadigvæk over 20SMA. De fleste danske aktier er fundamentalt set overkøbte. Jeg forventer at se C25 i lavere kurs i næste par dage/uger. Jeg vil gerne se, om 0.328% fibonacci retracement kurs 1272kr holder eller ej. Ved lukke-kurs under 1272kr, vil C25 indekset med store sandsynlighed blive presset ned mod 1220kr.

VIX indekset:
Her er mit syn på VIX indekset fra sidste uge.

Som det kan ses på kursudviklingen, steg VIX med 30% i løbet uge 5 og nærmer sig kurs 20$. En stigning på 30% i løbet af en uge, er en indikation for, at investorerne er nervøse. Vi må holde øje med VIX indekset i næste uge og se, om den kan bryde op gennem 20-30$, eller om den i stedet vil falde tilbage mod 14-15$.

Energisektoren:
Energisektoren har også udviklet sig negativt i løbet uge 5 og fortætter samme udvikling, som vi har set i de sidste par uger. Olie og naturgas udviklede sig, som jeg havde forventede og blev presset yderligere ned i løbet uge 5.

Metallerne:
Guld og sølv er steget lidt i løbet af ugen. Guld steg med et par procenter i løbet ugen, men alle havde forventet at guld, skulle stige markant. Trods paniksalg fredags, steg guld kun 0.26%, dette er ikke et positivt tegn for kursudviklingen for guld. Jeg finder sølv mere interessant og ser større sandsynlighed for, at vi ser en markant stigning i sølv. Kobber har udviklet sig meget negativ i de sidste par uger og lukkede i kurs 2513$ fredag den 31-1-2020. Lukkekurs under 2500$ er meget
negativt for kursudviklingen for kobber. Negativ kursudvikling for kobber er en indikation for afmatning i verdensøkonomi, idet Kina er verdens største importør/bruger af kobber. Jeg finder kobber interessant i disse niveauer, idet kursen er tæt på et niveau. Hvor der er stærk støtte til kursen. Jeg holder øje med kobber og vil købe en lille position, hvis kursen holder sig over 2500$.

Oversigt over S&P 500:
Som det kan ses på udviklingen i alle aktier i S&P 500, er næsten alle aktier lukkede i minus fredag den 31-01-2020. Der var kun få aktier, som steg, trods et meget negativt/nervøst markedet. Intel steg med 8% fredag, den 24-01-2020 og Amazon var en af de få aktier, som steg fredag den 31-012020. Som har fortalt tidligere, holder jeg øje med disse typer af aktier og kan finde på at samle op ved paniksalg eller korrektion i markedet.

Her er en oversigt over de vigtige indeks.
Som det kan ses, er de fleste indeks er i minus. Kaffe, guld, sølv og korn er i plus. Oversigten viser, at der er sket en sektorrotation i forbindelse med den negative stemningen, der har bredt sig i markedet, hvor investorerne nu køber råvare og guld og sølv. Jeg finder kaffe meget interessant og
kunne godt tænke mig, at købe en position i kaffe eller kafferelateret virksomheder, hvis kursen holder sig over 100$.

Volumen og open interest:
Open interest og volumen har været stigende siden 30/dec-19. Stigende volumen og open interest er meget positive tegn for kursudviklingen. Både Open Interest og volumen steg i løbet af uge 4 og uge 5, hvilket er et positivt tegn for markedet. Stigende volumen og open interest fortæller mig, at de store spiller, ikke er så nervøse og stadigvæk køber op, trods negativ markedsstemning.

Med venlig hilsen
Fibo Invest

31-01-2020