fbpx

Nyhedsbrevet nummer 38, uge 47, den 27-11-2020

By 28. november 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over markedet

Biden har vundet præsidentvalget i USA, og han er i gang med at finde de kandidater, som skal dække de vigtige poster i hans administration. USA's kommende præsident, har tænkt sig at nominere tidligere centralbankchef Janet Yellen som finansminister. Hun blev på forhånd set som en af favoritterne til posten. Janet Yellen eller hvem, som bliver finansminister vil fortætte samme politik, som andre finansminister, og vil øge gælden, idet der er ikke andre alternativer. Antallet af arbejdsløse er stigende, og den 31-december udløber alle de støtte programmer, som på nuværende tidspunkt holder hånden under arbejdsmarkedet, boligmarkedet osv., derfor bliver FED eller staten nødt til at komme med en ny hjælpepakke snart, ellers vil vi se en korrektion i markedet, som vi har oplevet i marts/2020. Trump har gjort alt, at markedet ikke falder under hans præsidents periode og vi må se, om Biden vil benytte samme politik eller ej. Demokraterne ønsker større hjælpepakker for at støtte økonomien, og FED skal printe pengene og låner dem til staten. Gælden i USA er steget fra $0.88T i 2008 til $7.17T i 2020, og gælden vil fortsætte med at stige, ellers vil alt falde på gulvet, hvis central banker stopper, den såkaldte Modern Monetary Theory (MMT). MMT er en alternativ økonomisk teori, der understreger, at en stat eller regering, som har sin egen valuta, og dermed mulighed for at skabe/printe penge, ikke kan løbe tør for penge og derfor kan finansiere offentlige udgifter.

De store indeks:

Alle de store indeks udvikler sig positivt i løbet af ugen. Investorerne er meget optimistiske, og short positioner i S&P500 er på den laveste niveauet, dette har tiltrukket flere købere på banen, og pressede indekserne op mod ATH. VIX indeks ligger i kurs omkring $22, som er meget lavt i forhold til alle de problemer, som er i verden på nuværende tidspunkt. Man kan overveje at gå lang i VIX, idet sandsynligheden for yderligere falde i VIX er begrænset fra disse niveauer.

Energi sektoren:

Olien og olie relateret produkter har udviklet sig positivt siden Pfizer, Moderna og andre vaccine producenter er kommet med nogle positive resultater vedrørende deres mulig vaccine mod COVID-19. WTI olien ligger over kurs $40-42 per tønden, som er stærkt støtte til kursen. Naturgas er faldet i de sidste par dage, efter markant stigningen i de sidste par uger/måneder. Jeg er positivt på naturgas, så længen kursen ligger over $2.0000-2.5000. Man kan overveje at gå lang, hvis naturgas kursen bliver presset ned mod $2.0000.

Metallerne:

Guld og sølv har udviklet sig negativt i løbet af ugen. Guld blev presset under $1800-1850 per ounce, som var stærkt støtte til kursen. Guld ligger lige ved 200SMA, som kan være støtte til kursen. Sølv har også udviklet sig negativt, og kursen blev presset under $23 per ounce, som var støtte til kursen. Der er stærkt støtte i sølv i kurs omkring $18-20 per ounce. Kobber har udviklet sig meget positivt i løbet af de sidste par uge, og kursen brudt op i gennem $3.3000, som var modstand til kursen. Alle metaller undtagen guld og sølv har udviklet sig positive i løbet af ugen.

Volumen og Open interest:

Volumen er steget i løbet af ugen. Markedet var lukket i USA torsdag, den 26-11-2020, og fredag var markedet åben kun få timer, derfor er der markant lavere volumen fredag den 27-11-2020. Open interest er nedadgående, dette betyder, at markedet stiger, mens volumen falder. Faldende open interest er et negativt signal for markedet. Vi må se, hvordan volumen og open interest udvikler sig i december måneder.

Oversigten over kontrakter:

En oversigt over kontrakter fredag, den 17-11-2020 i forhold til dagen før viser, at der er mindre interesse i landbrug, rentesats, aktier og metallerne, idet open interest er faldet i forhold til dagen før. Open interest er steget i valuta, dette indikerer, at de store spillere holde sig i kontanter. Udviklingen i næste uge vil vise retningen.