fbpx

Nyhedsbrevet nummer 37, uge 46, fredag den 13-11-2020

By 14. november 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over markedet

Markedet har udviklet sig positivt i løbet af ugen. Alle de store indeks åbnede i markant højere kurs mandag den 09-11-2020, idet Pfizer fortalte, at deres mulig vaccine mod coronavirusset har vist 90% effekt. Investorerne solgte ud af de såkaldte "sikker havn", herunder guld, sølv og købte op af de cykliske og de sektorer, som blev presset ned pga COVID-19.

Den amerikanske medicinal virksomhed Pfizer, kom med en meget positiv nyhed vedrørende deres mulig vaccine mod COVID-19  mandag, den 09-11-2020. Mange af de store spillere har benyttet nyheden til at sælge ud af deres aktier til en højere kurs, mens mange privat investorer købte op, idet de tror, at den mulige vaccine kan løse alle problemerne, og økonomien vil komme tilbage til før COVID-19 i de næste par måneder.

Pfizers CEO har også benyttet nyheden til at sælge 62% af alle sine aktier i virksomheden i mandags. Pfizer steg med 8% i forbindelse med nyheden, mens virksomheder i hotel branchen, flyselskaber og olie relateret aktier steg med 20-25%. Pfizer åbnede i kurs 42$ mandag pga nyheden, men blev presset ned i løbet af ugen, og lukkede i kurs 38,6$. Man har set samme mønstre i alle andre sektorer, hvor aktierne i mandags steg markant i forbindelse med nyheden, men kurserne blev presset ned i løbet af ugen. Kursudviklingen i næste uge vil fortælle os, hvordan de store spillere vil gøre med deres portefølje.

De kinesiske el bil producenter har været i fokus hos private investorer , hvor Nio, Xpeng og mange andre kinesiske el bil producenter er steget markant i de sidste par uger.  Man skal passe på de hypet virksomheder, hvor de fundamentelle værdier ikke følger med aktie kurserne. Der er mulighed for at opnå et markant afkast, hvis de udvikler sig positivt i forhold til de fundamentelle værdier i fremtiden, og omvendt kan de falde markant, når alle har købt deres aktier, men de fundamentelle ikke følger med.

De store indeks:

En oversigt over de store indeks på dages chart viser, at alle de store indeks åbnede i en markant højere kurs i mandags, men lukkede i en lavere kurs i forhold til åbne kurs i mandages. Der er blevet dannet " bearish shooting star" candelstick chart i mandags, hvor sælgerne kom på banen, og pressede markedet ned, og lukkede indekserne under en lavere kurs end åbningen. Dow Jones ligger over kurs 29000$, S&P500 over 3500$, Nasdaq over 11500$, Russell 2000 over 1650$, Euro Stoxx50 over 3400euro, og DAX ligger over kurs 13000euro, som er støtte til de store indeks. Vi må se, om de store indeks kan holde sig over deres støttezonen i de næste par dage/uger. Lukkekurs under de ovennævnte værdier er et meget negativt signal for markedet. Alle de store indeks ligger også meget tæt ved deres tidligere top fra 2-sep-2020, som kan være modstand til kursen. VIX- indeks er blevet presset ned under 25$, dette betyder, at investorerne er blevet optimistisk og tager mere risiko.

Energi sektoren:

Olie og olie relateret produkter har udviklet sig positivt i løbet af ugen pga nyheden fra Pfizer. WTI olien ligger stadigvæk under 42$ per tønden, som er modstand til kursen. Der er også blevet dannet "bearish shooting star" candelstick chart i olie og olie relateret produkter i mandags, som er et negativt signal. WTI olien ligger stadigvæk over 40$ per tønden, som er støtte til kursen. Lukkekurs under 40$ er et negativt signal, og omvendt lukkekurs over 42$ i næste par uger er et meget positivt signal for olie markedet.

Naturgas er blevet presset ned under 3.0000$, som var støtte i kursen, og naturgas lukkede i kurs 2.9710$ fredag den 13-11-2020. Naturgas kan blive presset ned mod 2.5000$, hvis kursen ikke kommer over 3.0000$ i næste uge.

Metallerne:

Metallerne har udviklet sig meget negativt i mandags, hvor guld faldt med 100$ per ounce i løbet af 4 timer. Guld faldt fra kurs 1960$ per ounce til 1850$ per ounce, og dette var den største fald i guld nogensinde i løbet en dag. Bankerne solgte short på papir guld kontrakter, og andre investorer reducerede deres positioner i de sikker havn produkter, og pressede guld ned til 1850$ per ounce, som er et stærkt støtte til guld på nuværende tidspunkt. Margien call, short sælger, algoritme handler, og de investorer, som har reduceret deres guld positioner pga nyheden fra Pfizer var årsagen til den største fald nogensinde i guld på en dag.  Guld udviklede sig ok i løbet af ugen, og køberne kom på banen lige præcis ved 1850$ per ounce, og samlede op, og pressede kursen op igen. Guld lukkede i kurs 1890$ per ounce fredag den 13-11-2020. Lukkekurs over 1900$ per ounce i guld er et meget positivt signal og omvendt lukkekurs under 1850$ er et negativt signal.

Vi har set næsten samme kursudviklingen på sølv, hvor sølv blev presset markant ned i mandags, men køberne kom på banen i løbet af ugen, og pressede kursen op igen. Sølv lukkede i kurs 24.7$ per ounce fredag den 13-11-2020. Lukkekurs over 25$ er et meget positivt signal for sølv. Kobber har udviklet sig meget positivt i løbet af ugen, og lukkede i kurs 3.1825$ per ounce.

Volumen og Open interest:

Volumen og open interest steg markant mandag den 9-11-2020. Der er blevet handlet 30mil kontrakter(volumen) og open interest var 100mil kontrakter, dette er den største stigning vi har set i de sidste par måneder. Både volumen og open interest er faldet i løbet af ugen, og ligger i samme niveauet som tidligere, dette indikerer, at de store spiller ikke er så positivt, som private investorer, og de har benyttet situationen( nyheden vedrørende vaccine fra Pfizer) til at reducere deres aktier til en højere kurs. Volumen og open interest har været stigende i de sidste par uger, selvom de ligger i en meget lavere niveau i forhold til september/2020.

Oversigten over kontrakterne:

En oversigt over kontrakterne fredag den 13-11-2020 i forhold til dagen før viser, at der er mindre interesse i aktier, valuta, rentesats og metallerne. Open interest i aktier(-176.213 kontrakter) og rentesats(-827,737 kontrakter) er faldet markant i freddags i forholdt til dagen før, dette er et meget negativt signal. Fredag den 13-11-2020, var den eneste dag i løbet af ugen, som vi så en stigning i aktiemarkedet, og alle andre dag lukkede kursen under åbningens kurs. Investorerne købte op i landbrug og energi sektor, mens de solgte ud af aktier, valuta, rentesats og lidt i metallerne.

Udefra kurs udviklingen på volumen, open interest, og oversigten over kontrakerne, vil/kan man konkludere, at markedet skal længere ned, medmindre der kommer nogle positive nyheder, som kan ændre stemningen hos investorerne.