fbpx

Nyhedsbrevet nummer 36, uge 45, den 06-11-2020

By 7. november 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over markedet

Markedet har udviklet sig positivt i løbet af ugen. Alle de store indeks lukkede i højere kurs i forhold til sidste fredag.

Biden vandt præsidentvalgt i USA, og han overtager lederskabet fra Trump, den 23-01-2020. Det bliver spændende at følge aktiemarkedet i de næste fire år med Biden, som præsident.

Tiden må vise, om markedet vil fortsætte opad i det næste fire år eller ej. Der er fordele og ulemper ved at have Biden som præsident fra aktiemarkedets synspunkt. Han vil gerne øge skat på afkastet fra finansielle instrumenter, dette er en negativ nyhed for aktiemarkedet, men han er afhængig af stemmer fra republikanerne, derfor må vi se, om han kan ændre reglerne eller ej. Han vil også gerne sænke prisen på medicin i USA, dette vil have et negativt effekt på medicinelle virksomheder. USA er verden største markedet for medicinelle virksomheder, derfor vil en lavere medicin pris have en negativ effekt på medicinelle virksomhedernes indtjening.

Biden vil gerne komme med en større hjælpepakke til økonomien end Trump, dette vil have et positivet effekt på aktiemarkedet, som efterhånden er blevet afhængig af hjælpepakker. Han vil også øge budgettet til sundhedsvæsen, og til de alternative energi former, dette er en positiv nyhed for virksomheder indenfor sektoren. Stigende statsgæld som skal finansiere hjælpepakkerne, vil have et negativt effekt på dollar kurs, som allerede er under pres. Faldende dollar kurs er positivt for aktiemarkedet og metallerne, men er negativt for amerikanske økonomi, som er under markant pres fra alle sider.

Markedet har allerede indpriset, at Biden vil vinde præsidentvalget, derfor har vi set markant stigning i aktier indenfor alternativ energi i de sidste par måneder. Man kan/skal samle op i de solide virksomheder indenfor alternativ energi, hvis/når man ser en korrektion i markedet.

De store indeks:

Alle de store indeks er steget markant i løbet af ugen, og de lukkede i højere kurs end sidste uge. Kursudviklingen i det næste par uger er meget afgørende. Der er blevet dannet en højere top den 02-09-2020( ATH), og en lavere top, den 12-11-2020. Næsten alle indeks ligger stadigvæk under kursen den 12-11-2020, derfor vil jeg se, om køberne kan presse kursen over lukkekurs den 12-11-2020. Japanske Nikkei 255 og Russell 2000 har udviklet sig bedre end andre store indeks i de sidste par uger. VIX- indeks faldt markant i løbet af ugen, og ligger i kurs 25$. Faldende VIX-indekset indikerer, at investorerne er positive, og vil tage mere risiko, og dette er et positivt signal for markedet.

Energi sektor:

Olie og olie relateret af produkter har udviklet sig negativt i løbet af ugen. WTI olie ligger i kurs 37,4$ per tønde. Olien har modstand i kurs 40-42$ per tønde. Lukkekurs over 42$ er et positivt signal for kursudviklingen. WTI olie blev presset ned, og testede kurs 35-36$ per tønde, som er støtte til kursen. Lukkekurs under 35$ per tønde er et meget negativt signal for olien, og dette vil tiltrække flere sælgere på banen, og kan eventuelt presse olien ned mod 30$ per tønde. Naturgas har også udviklet sig negativt i løbet af ugen. Naturgas er steget markant i de sidste par måneder, og falder tilbage. Dette er en del af kursudviklingen, derfor bør/kan man købe naturgas ved kurs omkring kurs 2.0000, hvis man ønsker at gå lang i naturgas.

Metallerne:

Metallerne har udviklet sig positivt i løbet af ugen. Alle metallerne lukkede i en højere kurs end sidste uge. Guld ligger over 1900$ per ounce, og sølv ligger over kurs 25$ per ounce. Jeg er meget positivt på guld og sølv, så længe guld ligger over kurs 1850$ per ounce, og sølv ligger over 22$ per ounce. Kobber er også steget markant i de sidste par dage/uger og måneder, idet Kina køber kobber, som skal bruges til industrien. Der skal bruges mere kobber i en el bil i forhold til en benzin/diesel bil, dette har øget efterspørgsel efter kobber i Kina, og i resten af verden.

Volumen og Open interest:

Volumen og open interest er steget i de sidste par uger. Det er meget positivt, når markedet stiger med stigende volumen/open interest. Som det kan ses, er der markant stigning i volumen og open interest dagen efter præsidentvalget, den 3-11-2020. Udviklingen på volumen/open interest i næste uge vil fortælle os, hvordan de store spillere vil positionere sig. Volumen og open interest er stadigvæk lavt i forholdt til aug/sep-2020. Volumen ligger stadigvæk under 20mil kontrakter, open interest ligger stadigvæk under 100mil kontrakter, dette indikerer, at mange af de store spiller stadigvæk er på sidelinjen.

Oversigten over kontrakterne:

En oversigt over kontrakterne, fredag den 06-11-2020 i forhold til dagen før viser, at der er en stor interesse for landbrug, energi sektor, metallerne og rentesatsen, hvor open inerest er steget i forhold til dagen før. Der er til gengæld mindre interesse for aktier og valuta. Dollaren er faldet i de sidste par dage, og er blevet presset ned til støttezonen i kurs 91-92$. Alt indikerer, at investorerne sælger ud af deres aktier, og placerer deres penge i lidt mere sikre produkter herunder metallerne, langbrug og energi sektoren. Udefra open interest og volumen, kan man forvente en stigning i metallerne, rådvare og energi relateret produkter i næste uge.