fbpx

Nyhedsbrevet nummer 35, uge 44, den 30-10-2020

By 31. oktober 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over markedet

Alle afventer resultatet af det amerikanske præsidentvalg, tirsdag den 3-11-2020, det vil have en stor betydning for aktiemarkedet i næste par måneder/år. Der er ikke nogen, der ved, hvem vil vinde valget, og hvordan markedet vil reagere på resultatet. Alt man ser/hører i medierne er kun et kvalificeret gæt og ikke andet. En ting er 100% sikkert, at uanset hvem vinder valget, skal de printe flere penge, øge gæld og holde renten tæt ved nul i de næste par år, og dette er en god nyhed for aktiemarkedet/ guld og sølv. Fed har pumpet penge i markedet siden 2018, og COVID-19 har kun fremskyndt processen. En vaccine vil/kan eventuelt være med til at reducere printning af penge, men en vaccine vil ikke løse problemet. Gælden er allerede blevet skabet/brugt, og bliver større med tiden. Vi kan kun afvente et par dage/uger og se, hvordan de store spillere vil reagere på resultatet af præsidentvalget.

Husk at beskytte din kapital inden det er for sent.

De store indeks:

Oversigten over de store indeks på dags chart viser, at der er blevet dannet en lavere toppe på alle indeks. Alle indeks har udviklet sig negativt i løbet af ugen og lukkede i lavere kurs end sidste fredag. De fleste af de store indeks ligger under deres 20 og 50SMA på dags chart og på vej ned til 200SMA. Alt indikerer, at de store spillere har trukket sig tilbage fra aktiemarkedet på kort/mellem sigt og afventer resultatet af valget. S&P500 blev presset under 3400-3300$, som var den kortsigtede støttezone til indekset. Der er støtte i kurs 3200$, og lukkekurs under 3200$ vil presse S&P500 ned til 200SMA i kurs 3120$.

VIX indeks er steget i løbet af ugen og ligger over 25-30$. VIX-indeks over 36$ er et meget negativ signal for markedet, og dette kan fortælle os, at man skal forvente yderligere fald i aktiemarkedet.

Energi sektor:

Olie og olie-relateret produkter har udviklet sig meget negativt. WTI olie blev presset ned mod tidligere bund i kurs 35$ per tønde. Lukkekurs under 35$ per tønde er et meget negativt siganal og vil presse olien yderligere ned. Faldende olie pris sker pga. af den nye lukning af samfundet i Frankrig og Tyskland og eventuelt i andre lande i EU. Naturgas har udviklet sig positivt i de sidste par dage/uger og måneder, og holder sig over 3.0000. Jeg har været positivt på naturgas siden kurs 1.6-2.0000.

Metallerne:

Metallerne har også udviklet sig negativt i løbet af ugen. Metallerne er ikke faldet på samme måde som aktierne, idet nogle investorer søger sikkerhed i guld og sølv. Palladium og Platinum har været under markant pres i de sidste par dage/uger. Kobber har udviklet sig bedst i forhold til andre metaller, og kursen ligger stadigvæk over 3.0000. Jeg er meget interesseret i at gå lang i kobber-relateret produkter/virksomheder, hvis jeg kan købe dem, når kobber kommer ned i kurs omkring 2.5000-2.8000.

Volumen og open interest:

Volumen er steget markant i de sidste tre dage, dette indikerer, at der er meget aktivitet i markedet. Open interest er ikke helt følget med, dette betyder, at der er flere sælgere end købere. Ændringen i volumen og open interest i næste uge vil fortælle os, hvor markedet skal hen. Faldend open interest i næste uge, vil indikere at markedet skal ned, og omvendt.

Oversigt over kontrakterne:

Oversigten over kontrakterne, fredag den 30-10-2020 i forhold til dagen før viser, at investorerne har mindre interesse i aktier, valuta og metallerne og har øget interesse i landbrug, energi og rentesats. Alt indikerer, at investorerne har skiftet fra risikoflyde produkter til lidt mere sikre finansielle instrumenter. Som det kan ses, er der markant laverer interesse i aktierne i fredags, dette er et meget negativ signal for aktiemarkedet.