fbpx

Nyhedsbrevet nummer 36, uge 44, fredag den 05-11-2021

By 6. november 2021 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Aktiemarkedet

The Federal Open Market Committee (FOMC) møde var det mest omtalte emne i markedet denne uge.

Den amerikanske Federal Reserve sagde i forbindelse med FOMC-mødet, onsdag den 3-11-2021, at den højere inflation er et forbigående fænomen. Fed bekræftede, at de vil skære ned på deres program med tilbagekøb af obligationer, og at de vil lukke programmet i juni 2022. Nedskæringen vil starte med en reduktion på 15 milliarder USD i november og december. Jerome Powell, fastholdt bankens forventning om at den højere inflation vil drive over, mens økonomien vender tilbage til normale tilstande. Jerome Powell sagde,  "Det er meget svært at spå om, hvor længe der er forsyningsproblemer, og hvordan de vil påvirke inflationen", men han insisterede på at den nuværende situation "i stort omfang er et produkt af flere forbigående faktorer." Han bliver ved med at give skylden for inflationen til "forsyningsproblemer". Jeg mener, at inflationen stiger, idet Fed har printet mange milliarder dollaren og pumpet dem ud i systemet. Nogle af elementerne i inflationen kan være forbigående, og er på grund af forsyningsproblemer, men stigende huslejer og løn stigning er ikke forbigående. Den amerikanske reagering har vedtaget en gigantisk infrastrukturpakke($1000mia), som også kan øge inflationen. Inflationen vil være tilstedet så længe staterne printer penge, og øger deres gæld.

Vi fik et bedre end forventet jobtal fra USA fredag den 05-11-2021, dette er en meget positiv nyhed for økonomien.

Økonomiske nøgletal i uge 44 i USA og EU:

German Retail Sales(YoY)(sep/21) i Tyskland er faldet fra 0.9% til -0.9%. Detail handlen i Tyskland var markant dårligere end markedet havde forventet. Analytikerne havde forventet en stigning fra 0,9% til 1.8%. ( Negativt signal)

German Retail Sales(MoM)(sep/21) i Tyskland er faldet fra 1.2% til -2.5%. Markedet havde forventet et fald til 0.6%. (Negativt signal)

Retail Sales(YoY)(sep/21) i EU er steget fra 1.5% til 2.5%. Markedet havde forventet en stigning til 1.5%, så detail handlen i EU(YoY) er steget mere end forventet. (Positivt signal)

Retail Sales(MoM)(Sep/21) i EU er faldet fra 1.% til -0.3%. Markedet havde forventet et fald til 0.3%, så detail handlen i EU(MoM) er faldet mere end forventet. (Negativt siganal)

The Unemployment Rate i EU(sep/2021) er faldet fra 7.5% til 7.4%, som analytikerne havde forventet. (Positivt signal)

The Consumer Price Index (CPI)(YoY) (okt/21) i Rusland er steget fra 7.4% til 8.1%. Markedet havde forventet en stigning til 8%.( Negativt signal)

The Producer Price Index (PPI)(MoM)(sep/21) i EU er steget fra 1.1% til 2.7%. Markedet havde forventet en stigning til 2.1%, så PPI er steget mere end forventet i EU.(Negativt signal)

The Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI)( okt/2021) i USA er faldet fra 60.7 til 58,5. Markedet havde forventet et fald til 59,2.( Negativt signal)

Continuing Jobless Claims i USA er faldet fra 2,239K til 2.105K personer i løbet af en uge.( Positivt signal)

Initial Jobless Claims i USA er faldet fra 283K personer til 269K personer i løbet af en uge. (Positivt signal)

Trade Balance(Sep/21) i USA er steget fra minus $72,80B til minus $80,90B.(Negativt signal)

Et stigende underskud i betalingsbalance indikerer, at amerikanerne producerer mindre, og importerer mere end nogensinde. Det stigende underskud i betalingsbalance fortæller os, at Fed skal printe flere penge for at holde hånden under økonomien.

Nonfarm Payrolls (okt/21) i USA er steget fra 312K personer til 531K personer. Markedet havde forventet en stigning til fra 312K til 450K, så flere end forventet fik et job i okt./21.(Positivt signal)

Private Nonfarm Payrolls(okt/21) i USA er steget fra 365K personer til 604K personer i løbet af oktober/21. Antallet af personer som fik et arbejde i den private sektor var markant bedre end forventet, idet analytikerne havde forventet en stigning fra 365K til 400K.( Positivt signal)

The Unemployment Rate(okt/21) i USA er faldet fra 4.8% til 4.6%. Arbejdsløshedsprocenten er faldet mere end forventet, idet analytikerne havde forventet et fald til4.7%. (Positivt signal)

Vi har fået flere positive nyheder fra USA i løbet af ugen. De økonomiske nøgletal viser, at inflationen er stigende i EU og USA.

De store indeks:

Dow Jones, S&P500 og Nasdaq100 og Russell2000 har udviklet sig positivet i løbet af ugen. De store amerikanske indeks lukkede i en højere kurs end sidste fredag. S&P500 og Dow Jones, S&P500 og Nasdaq100 og Russell 2000 lavede ATH.

Euro Stoxx 50 har udviklet sig positivt i løbet af ugen, og kursen ligger lige ved ATH. DAX  har også udviklet sig positivt i løbet af ugen. Kursen er brudt op igennem modstandslinjen i kurs 15800€. Der er på kortsigt støtte i Dax omkring kurs 15800€-16000€. Nikkei225 er steget de sidste par måneder. Der er blevet dannet en højere bund i kurs 28500. Der er på kortsigt modstand i kurs 30500, og støtte i kurs 28500.

VIX indekset ligger stadigvæk i en nedadgående trend kanal. Kursen blev presset under 18 i løbet af uge 41-44, og fik støtte i kurs 16. Hedgefonde har øget deres short positioner i VIX indekset, og de vil prøve at holde kursen under 20. VIX indekset er faldet i løbet af ugen og lukkede i kurs 18,4 fredag den 05-11-2021. Lukkekurs over 20 vil indikere, at investorerne er blevet nervøse, og de vil købe forsikring til deres portefølje. VIX indekset ligger stadigvæk under modstadszonen i kurs 20-25, dette indikerer, at de fleste deltager i markedet ikke forventer en korrektion på kortsigt.

Energi sektoren:

En oversigt over olie og olie relateret produkter på dage chart viser, at olie og gas stadigvæk ligger i en opadgående trend kanal. WTI olien fik modstand i kurs $85 per tønde, og kursen er faldet i løbet af ugen efter en markant stigning de sidste par måneder. WTI olien ligger stadigvæk over $80 per tønden, som er den kortsigtede støtte til kursen. Den langsigtede støtte i kurs $75 per tønden. Naturgas er også steget markant de sidste par måneder. Kursen fik modstand i kurs $6.5 per kubik meter. På kortsigt er der støtte i kurs $5, og modstand i kurs $6. Jeg forventer olie relateret produkter i en højere kurs de kommende uger og måneder.

Metallerne: 

Metallerne har udviklet sig positivet i løbet af ugen. Guld, sølv, platin og palladium lukkede i en højere kurs end sidste fredag. Guld blev presset op $1800 per ounce, som var den kortsigtede modstand til kursen. Volumen og open interest er steget i guld, mens guld stiger, dette er et meget positivt signal. Sølv blev også presset op igennem kurs $24 per ounce, som var den kortsigtede modstand til kursen. Kobber er faldet de sidste par uger, men kursen ligger stadigvæk over $4, som er støtte til kursen. Platin er steget i løbet af ugen, og kursen ligger stadigvæk over $1000, som er den kortsigtede støtte til kursen. Der er på kortsigt modstand i kurs $1050, og støtte i kurs $1000.

Volumen og open interest:

Volumen har været stabil under 25mio kontrakter om dagen de sidste par uger. Open interest har ligget i en stigende trend de sidste par uger. Open interest er steget fra ca. 100mio kontrakter om dagen, den 22-10-2021 til 105mio kontrakter om dagen, fredag den 05-11-2021. Et stigende markedet med en stigende open interest er et positivt tegn for kursudviklingen. Et stigende markedet med en stigende open interest indikerer, at der er kommet flere nye købere i markedet. Volumen er steget markant siden 01-11-2021, dette betyder, at flere produkter har skiftet hænder, og er et positivt tegn for markedet.

Oversigt over kontrakterne:

Oversigten over kontrakterne fredag, den 05-11-2021 i forhold til dagen før viser, volumen og open interest er steget i landbruget, energi sektoren, rente satsen og metallerne. Volumen og open interest er faldet i aktier og valuta. En faldende volumen og open interest indikerer, at der er mindre interesse i sektoren.  Man skal forvente en lavere kurs i de sektorer, hvor volumen og open interest er faldet og omvendt.

Kilder:

Investing.com

Cmegroup.com

Finviz.com

 Disclaimer:

Alle analyser/oplysninger er baseret på viden, som jeg har opnået på aktiemarkedet igennem de sidste mange år. Der er altid en risiko forbundet med investering, derfor bør du ikke handle med penge, som du ikke råd til at tabe. Brug analyserne som en slags inspiration, men foretag altid dine egne beslutninger/analyser inden du handler. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Fibo Invest frasiger sig alt ansvar for analyserne, så alt er på eget ansvar.