fbpx

Nyhedsbrevet nummer 30, uge 38, fredag den 18-09-2020

By 19. september 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over markedet

Markedet har udviklet sig negativt i løbet af uge 38, hvor alle indekser lukkede i lavere kurs end sidste fredag. Fed har i forbindelse med FOMC-mødet, onsdag den 16-09-2020 lovet markedet, at de vil holde renten tæt ved nul indtil 2023-2024. Markedet er blevet afhængig af gratis penge fra Fed, og nul rente er snart ikke godt nok, og investorerne ønsker yderligere lempelser( Quantitaive Easing(QE)  programmer).  Fed ønsker også at holde inflationen gennemsnit 2%(CPI: Consumer Price Index) per år. Inflationen er i dag over 2%, hvis man måler den korrekt, selvom de siger, at inflationen ikke er over 2%. De benytter lave værdier fra tidligere år og holde den gennemsnit i 2%, selvom inflationen er højere i dag. Fed nægter, at der er boble i markedet, selvom boblen i aktiemarkedet er den største finansielle boble nogensinde. Antallet arbejdsløse i USA er steget med 866,000 personer i uge 37, men antallet var lidt mindre end ugen før (893,000), dette kan betragtes som en positiv nyhed, så længe antallet arbejdsløse falder eller man mener, at alt under 1000,000 nye arbejdsløse er godt. Der er mange butikker, som er lukket midlertidigt i USA pga. coronavirusset, men 40% af dem vil lukke permanent, derfor vil  arbejdsløsetallet være højt i de næste par uger/måneder og år. Den lave rente har skabt inflationen, men dette kan på nuværende tidspunkt kun ses i aktiemarkedet og boligmarkedet.  Der vil være højere inflationen i samfundet i fremtiden pga. Fed´s pengepolitik. Der er på nuværende tidspunkt 26billioner$ gæld i USA og 15billioner$ obligationer med en negativ rente i EU og investorerne ønsker flere QE-programmer ellers vil markedet miste pusten.

De store indeks:

Der er blevet dannet en lavere toppe på alle af de store indeks på dags chart. De fleste indekser ligger tæt ved deres støttezone. Kursudviklingen i næste uge viser retningen for markedet. Lukkekurs under de tidligere bunde er et negativt signal og dette indikerer, at markedet skal længere ned. Euro Stoxx 50 ligger i en konsolideringsfase, hvor indekset har bevæget sig mellem 3250euro og 3350euro.  VIX indeks er steget i løbet af ugen, og ligger i kurs omkring 30, dette indikerer, at de store spillere er nervøse, og derfor begynder de at købe forsikring til deres portefølje.

Energi sektor:

Olie og olie-relateret produkter har udviklet sig positivt i løbet af ugen. Olien er steget markant og ligger over 40$ per tønden. Naturgas er faldet lidt tilbage efter markant stigning i de sidste par uger/måneder. Naturgas steg fra 1,5000 til 2,8000 i løbet to måneder og falder tilbage til 2.000, som er et godt tidspunkt at købe naturgas.

Metallerne:

Metallerne har udviklet sig af lidt positivt i løbet af ugen. Guld og sølv ligger i  konsolideringszonen. Guld skal helst holde sig over 1900$ per ounce, og sølv skal holde sig over 26$ per ounce i næste par dage/uger. Kobber er steget markant i de sidste par dage/uger, som er et positivt signal for verdensøkonomi, idet Kobber bliver brugt til industrien.  Stigende kurser i metallerne kan indikere, at de store spillere sælger ud af de overkøbte tech aktier og opkøber i metallerne.

Volumen og Open Interest:

Open interest er faldet siden 10-09-2020, dette betyder, at der er mindre interesse fra investorerne, og dette er et negativt signal for markedet. Open interest er faldet fra 103mio kontrakter ned til 91mio kontraker i løbet af sidste par dage (ca. 10% fald i open interest).

Volumen ligger også markant lavere i forholdt til 27-08-2020. Volumen er faldet fra 28mio kontrakter ned til gennemsnit 15mio kontraker i løbet af sidste par uger. Volumen har dog været lidt stabil i de sidste par dage, og har bevæget sig mellem 15-20mio kontraker.

Oversigten over kontrakterne:

Oversigten over kontrakterne, fredag den 18-08-2020 sammenlignet med dagen før viser, at investorerne har solgt ud af aktierne og købte op i energi sektor, landbrug og metallerne. Negativt tal viser færre kontrakter end tidligere. Volumen og open interest er stigende i guld, olie og råvarer, dette indikerer, at der er store interesse for guld, olie og rådvarer hos de store spillere.