fbpx

Nyhedsbrevet nummer 31, uge 39, fredag den 25-09-2020

By 26. september 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over markedet

Markedet har udviklet sig negativt i løbet af uge 39. Alle indekser lukkede i lavere kurs i forhold til sidste uge. Fed har meldt ud, at de ikke vil komme med flere opkøbsprogrammer i de næste stykke tid, medmindre det bliver nødvendigt. Markedet er blevet afhængig af gratis penge fra Fed, derfor er markedet blevet presset i de sidste par uger. Jeg tror, at Fed bliver nødt til at komme på banen med flere penge, ellers vil vi se markedet i markant lavere kurs i de næste par dage/uger. Der er snart valgkamp i USA og Trump &Co ønsker ikke, at markedet i lavere kurs, derfor vil de gøre alt for at holde hånden under markedet. Dollar indeks fik støtte i kurs omkring 91, den 01-09-2020 og er steget siden til kurs 94,6, dette har presset både aktiemarkedet og metallerne ned.

De store indeks:

De store indeks i USA har lukket i lavere kurs. Der er blevet dannet en lavere top og en lavere bund på alle amerikanske indekser. Indekserne ligger tæt ved deres støttezonen, som burde holde. Vi har set samme mønstre i DAX og Euro Stoxx 50, som indikerer, at køberne har trukket sig fra markedet. VIX indeks er steget markant i løbet af uge, idet investorerne er nervøse og købe op forsikring til deres portefølje. VIX gap op fra kurs 26 til 30 i løbet en dag og ligger stadigvæk over 30.

Energi sektor:

Olie og olie relateret produkter har udviklet sig negativt i løbet af ugen. WTI olie lukkede over støttezonen i kurs 39- 40$ per tønden. Der er blevet dannet en lavere top og en lavere bund på olie, dette indikerer, at sælgerne er aktive og vil presse kursen under 40$ per tønden. Teknisk ser olie i en lavere kurs i de næste par uger. Lukkekurs under 39$ per tønden er en meget negativt tegn.

Metallerne:

Guld og sølv er blevet presset ned i de sidste par uger og ligger tæt ved deres støtte niveauer. Dollar er steget i de sidste par uger og dette har et negativt effekt på guld og sølv kurs. Guld skal helst holde sig 1842$ per ounce og sølv skal helst holde sig over 20-22$ per ounce. Kobber ligger i en opadgående trend kanal og kursen ligger over 2.5000, som er stærkt støtte til kursen. Lukkekurs over 3.0000 i kobber vil tiltrække flere købere på banen og presse kursen yderligere op.

Volumen og open interest:

Volumen og open interest er faldet i de sidste par dage/uger, dette er en meget negativ tegn for markedet. Stigende markedet med faldende volumen og open interest indikerer, at short covering, hvor short sælgerne køber op og lukker deres positioner.  September/oktober måneder er historisk nogle af de svage måneder for markedet.

Oversigt over kontrakterne:

Oversigten over kontrakterne fredag den 25-09-2020 i forhold til dagen før viser, at de store spillere solgte ud af alt undtagen af metallerne. Dette indikerer, at man kan forvente stigende kurser i metallerne i næste uge. Kobber har allerede steget og kursen ligger lige under modstandszonen, mens guld og sølv er faldet.  Vi må se, om guld og sølv kan holde sig over deres støttezonen i løbet af næste uge.