fbpx

Nyhedsbrevet nummer 12, uge 12, fredag 26-03-2021

By 27. marts 2021 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Aktiemarkedet

Alle af de store indeks ligger stadigvæk i en optrend undtagen Nasdaq100 og Nikkei 225, idet der blevet dannet en lavere top i Nasdaq og Nikkei. Renten på de lange(10-30årige) statsobligationer i USA, UK og Tyskland faldet i starten af ugen, men er begyndt med at stige igen i løbet af torsdag og fredag. En stigende renten og stigende dollaren er et dårligt signal for aktie og boligmarkedet, idet de store spillere har andre alternativer end aktier. En stigende rente vil sætte låg på boligmarkedet, idet lånet bliver dyre at finansiere.  Salget af nye boliger i USA er faldet markant i de sidste par måneder, dette kan relateres til det dårlige vejre. Dette kan også argumenteres ved at renten er steget, og råvarerne er blevet dyrere, derfor er det blevet sværere at sælge de nye boliger. På den positive side, kan man se, at antallet af ansøger af dagpenge er faldet i USA. Biden administration har vedtaget en ny hjælpepakke til $1,9T, som snart vil blive udbetalt til befolkningen. Noget af beløbet fra hjælpepakkerne vil komme til aktiemarkedet, som kan holde hånden under de virksomheder, som mange af de private investorer køber til deres portefølje.

S&P500:

S&P500 ligger i en opadgående trend kanal på dages chart. Kursen ligger over 200SMA, 50SMA og 20SMA på dages chart. Alle tre glidende gennemsnit er opadgående, og 20SMA og 50SMA ligger over 200SMA. MACD og RSI er opadgående, så alle de tekniske indikatorer er positive. Kursen ligger lige ved modstandslinjen i kurs $3964. Lukkekurs over modstandslinjen vil tiltrække flere købere på bane, og presse kursen højere op. Sælgerene vil komme på banen i disse niveauer, og vil prøve at presse indekset ned mod $3800.

Dollar indeks:

Dollaren er steget i de sidste par uger fra et meget lavt niveau. Indekset fik støtte i kurs $98 og ligger i kurs $92,7. Kursen har ligget over 20SMA og 50SMA de sidste par uger og er lige kommet over 20SMA. Der er blevet dannet golden cross på dages i kurs $90, som er stærkt støtte til kursen på kortsigt. MACD og RSI er opadgående, dette indikerer, at der er momentum i dollaren på kortsigt, og man skal forvente, at dollaren stiger lidt eller holder sig i de niveauer. Dollaren er faldet med 13.6% siden marts/2020, og er steget med 3,8% i de sidste par uger. På kortsigt kan dollaren stige yderligere, og en stigende dollar er et negativt signal for aktiemarkedet. På langsigt forventer jeg dollaren i en lavere kurs, i takt med Fed skal printe flere dollar sedler til at købe de amerikanske statsobligationer.

Bitcoin:

Bitcoin ligger i en opadgående trend kanal på dages chart. Kursen ligger over 200SMA, 50SMA, men er blevet presset under 20SMA. Kursen fik støtte ved 50SMA i kurs $51658, som er meget tæt ved bunden af den opadgående trend kanal. Bitcoin er steget i de sidste par uger, men volumen, RSI og MACD er faldet. En stigende kurs med en faldende RSI, MACD og Volumen er et negativt signal for kursudviklingen.

Bitcoin er i optrend så længe kursen ligger over 200SMA i kurs $28.000. Kursen kan sagtens komme under $50,000, og kan blive presset ned med 20-25% til kurs omkring $42.000, men dette er en del af kursudviklingen.

Olie:

Olien er steget markant de sidste par måneder, og falder lidt tilbage efter en markant stigning. Olien ligger stadigvæk i en opadgående trend kanal, og kursen ligger over 200SMA og 50SMA på dages chart. Som skrevet i sidste uge, forventer jeg olien i en lavere kurs på kortsigt, men olien vil være i en højere kurs de kommende måneder. På kortsigt er der støtte i kurs $57 per tønden. Der er også stærk støtte i kurs $50 per tønden, og man skal være lang i olien, så længe kursen ligger over $50 per tønden. RSI og MACD er faldende, dette indikerer, at der ikke er momentum i olien på kortsigt, og man skal forvente olien i en lavere kurs de kommende dage. Stigende dollar har en negativ effekt på kursudviklingen af olien. Dollaren er steget i de sidste par dage/uger, og dette har presset kursen på olien tilbage.

Guld:

Guld er steget markant i de sidste par år, men guld har ligget i en nedadgående trend kanal siden august/2020. Kursen ligger under 200SMA og 50SMA på dages chart, men kursen er kommet over 20SMA. Der er blevet dannet "Flag in Uptrend" chart mønster, som er et bullish signal. MACD og RSI er stadigvæk nedadgående, men er steget i de sidste par dage. Guld fik støtte i kurs $1669, som også er tidligere top og 50% retracement. Der er modstand ved 50SMA i kurs $1780 per ounce. Guld er steget trods en stigende dollar, dette er et meget positivt signal, idet kursudviklingen på guld og dollaren er omvendt proportional.

Volumen og open interest:

Volumen og open interest er faldet i de sidste par uger. En faldende open interest betyder, at der er færre ordrer ( køb/salg) som bliver lagt i markedet eller der er færre deltager i markedet. En faldene volumen indikerer, at antallet af handler/transaktioner er faldet. Man oplever en lav volumen, når der er færre ordrer eller færre ordrer bliver til en reel handel. Et stigende markedet med en faldende volumen og open interest er et negativt tegn, idet der ikke er momentum i markedet.

Kilder:

Investing.com

Cmegroup.com

Trendingview.com

Alle analyser/oplysninger er baseret på viden, som jeg har opnået på aktiemarkedet igennem de sidste mange år. Der er altid en risiko forbundet med investering, derfor bør du ikke handle med penge, som du ikke råd til at tabe. Brug analyserne som en slags inspiration, men foretag altid dine egne beslutninger/analyser inden du handler. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Fibo Invest frasiger sig alt ansvar for analyserne, så alt er på eget ansvar.