fbpx

Nyhedsbrevet nr.18, uge 20, fredag den 15-05-2020

By 17. maj 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

                                                                                                    Oversigten over aktiemarkedet

Markederne udviklede sig neutral/ lidt negativ i løbet af ugen. Alle indekser lukkede i lavere kurs end sidste fredag. Som det kan ses på oversigten over de store indekser, er alle indekser i konsolidering zonen, hvor kursen bevæger sig i et horisontalt trend kanal. Investorerne er tvivl og ved ikke om, de skal være lang/kort er på kontant i disse dage. Lukkekurs over toppen af den horisontal trend kanal giver købes signal og lukkekurs under bunden giver salg signal. FED og andre centralbanker pumper helikopter penge i markedet for at holde hånden under kurserne på kortsigt. Alle undrer sig over, at markedet er tæt på ATH trods alle de negative nøgletal i økonomien. Jeg mener stadigvæk, at markedet er overkøbt og fastholder min holdning, at markedet er i lavere kurs i de næste par uger/ måneder, så længe S&P500 ligger under 2937$. Som jeg skrev tidligere, kan de store tradere bevidst presse S&P over 2900$ eller 2937$ på kortsigt for at aktivere alle de stoploss´er, som ligger i markedet. Dem, som sælger short i S&P i nærheden 2900$, har stoploss i kurs omkring 2937$. Man skal huske, at alle i markedet har samme formål. Alle vil gerne købe til lavere kurs, og ønsker at sælge produktet til højere kurs til en anden, eller at sælge til højere kurs (short) og køber produktet tilbage til lavere kurs og afleveret tilbage og tjener differencen. De store spillere har adgang (køber sig) til de dybdegående fundamentelle/ tekniske analyser og nyheder, før os private investorer, og giver dem den fordel, at de kan købe/sælge et produkt inden der kommer fokus på produktet i medierne.

Metallerne:

Metallerne udviklede sig positive i løbet af ugen. Guld og sølv udviklede bedre end de andre metaller. Jeg skrev i sidste uge, at jeg er positiv på guld, så længe kursen er på kortsigt over 1700$ og er over 1600$ på langsigt. Palladium er blevet presset under 2000, og det er ok tidspunkt at samle op, hvis man vil investere i andre metaller end guld og sølv.

Energisektor:

Olie og olie-relateret produkter udviklede sig positive i løbet uge 20. Jeg anbefalede medlemmerne at køber op og går lang i olie, da WTI-olie var i kurs omkring 15$ per tønden. WTI-olien lukkede i kurs 29.7$ per tønden fredag den 15-05-2020. Der er modstand i olien i kurs omkring 30-40$. Ved lukkekurs over 30$, vil der komme flere købere på banen og presse kursen højere op mod 40$. Naturgas blev presset under 2.0000$ igen og lukkede i kurs 1.6360$. Det er ok mulighed at gå lang i naturgas i kurs over 1,6 med stoploss i kurs 1.5$.

Volumen og Open Interest:

Volumen og Open interest var stigende i starten af ugen. Som jeg skrev i sidste uge, vil jeg holde øje med udviklingen på volumen og open interest. Som det kan ses, faldt både volumen og open interest i slutningen af ugen. Dette er et negativt signal for kursudviklingen i næste uge. Hvis den negative udvikling fortsætter i næste uge, så bliver svært for køberne at presse S&P 500 gennem den næste modstand i kurs 2900$.

Oversigten over kontrakterne:

Tabellen nedenunder viser volumen og open interest fredag den 15-05-2020 i forhold til dagen før. Minus indikerer lavere end dagen før. Open interest for Exchange faldt fra 122,179,479 mil torsdag, den 14-05-2020 til 118,523,037 fredag, den 15-05-2020 (En negativ interesse på 3,656,422 mil). Ved at holde øje med disse data, kan man får et overblik over, hvad de store spillere køber eller sælger.

Konklusion:

Jeg fastholder min negativ syn på markedet. Jeg handler ikke med indeks, og en stigning eller et fald på de forskellige indekser, ikke vil have direkte indflydelse på min portefølje, men vil have indirekte påvirkning i form af stigende/faldende aktiekurser. Demokraterne er kommet med en hjælpepakke på 3 trillion $ til corona virus ramte virksomheder og personer fredag den 15-05-2020. Vi må se, om hjælpepakken kan holde hånden under markedet, og kan tiltrække nok købere på banen for at kan presse S&P op igennem modstand i næste uge. Hjælpepakken er et positiv tiltag fra politikkerne for at redde økonomien, men dette kan kun holde en syg patient i liv i nogle uger. Hvem skal betale regningen og hvor lang tid, kan FED printer penge, inden der går hul i ballonen. De store spillere havde regnet med, at der vil komme en ny hjælpepakke, så det er ikke helt overraskende for dem, men nyheden burde give en positiv reaktion i markedet i næste uge.

Her kan man læse, hvad pengene skal brugs til.

The bill includes:

 • Nearly $1 trillion for cash-strapped state and local governments
 • A second round of $1,200 direct paymentsto individuals, with up to $6,000 per household
 • $200 billion for hazard pay for essential workers
 • $75 billion for Covid-19 testing efforts
 • An extension of the $600 per week federal unemployment insurance benefit through January (it is currently set to go through July)
 • $175 billion in rent, mortgage and utility assistance
 • A 15% increase in the maximum Supplemental Nutrition Assistance Program benefit
 • Repeal of the $10,000 cap on state and local tax deductions for two years, which would help certain states’ budget crunch but benefit higher-income taxpayers most
 • Expanded mail-in ballot access, which Republicans oppose
 • Relief funds for the U.S. Postal Service
 • $10 billion in emergency small business disaster assistance grants
 • Subsidies and a special Affordable Care Act enrollment period for people who lose employer-sponsored health coverage.