fbpx

Nyhedsbrevet nr 7 uge 8, den 21-02-2020

By 22. februar 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

                                                                                            Oversigt over aktiemarkedet

 

De fleste markeder har udviklet sig negativt og, er faldet med få procenter i løbet af uge 8. De tre amerikanske indekse er stadigvæk i optrend, trods et par procenter fald i de sidste par dage. Som det kan ses på kursudviklingen på de tre amerikanske indekse, er der blevet dannet højere toppe, og vi har indtil videre ikke set, lavere toppe/bunde, som kan være den første tegn på nedtrend i markedet.

VIX indekset har dannet en højere bund på dags chart i kurs omkring 14$, dette indikerer, at investorerne er nervøse og de køber forsikring til deres porteføljen. Vi må holde øje med kursudviklingen på VIX indekset i næste uge, idet lukkekurs over 20$, er et meget negativ tegn, og kan give en ny panik-salg i markedet.

Energisektoren:

Energisektoren udviklede sig positiv i løbet uge 8. Olie, gas og gasolien steg med et par procent i løbet af ugen. Køberne kom som forventet på banen og holdt hånden under olie i kurs omkring 50$. Gas har også fundet støtte i kurs omkring kurs 1800$. Jeg mener, at det er lidt for tidligt at købe op i energisektoren herunder olien, idet jeg ønsker at se dannelse af en højere top og en højere bund, inden jeg køber i energisektoren.

Metallerne:

Metallerne udviklede sig meget positiv i løbet af ugen. Guld brød op igennem tidligere top i kurs 1600$. Sølv steg også i løbet ugen og er ved at bryde op gennem tidligere top i krus 19$.

Jeg har tidligere anbefalet, at man skal købe guld og sølv eller produkter, som er relateret til metallerne, når guld og sølv bryder op igennem modstand. Palladium bliver ved med at stige. Jeg kunne godt tænke mig at købe palladium ved retracement tæt ved 2400$.

Billedet nedenunder viser hvilke sektorer er steget eller faldet mest i de sidste par dage/ uger. Som det kan ses, Healthcare relateret aktier, lukkede i nul i løbet fredag den 21-feb-2020, dette indikerer, at investorerne er nervøse, og køber op i de defensive sektorer og sælger ud af conglomerates, teknologi og cykliske sektorer.

Her er oversigten over lukkekurs (21-02-2020) for de vigtige indekse og produkter, som de store spillere handler med.

Kaffe udviklede sig meget positiv i de sidste par uger og lukkede i kurs 110.3$ fredag den 21-02-2020. Jeg anbefalede i sidste uge, at man skulle samle op i kaffe i kurs omkring 100$. Sukker ser også interessant ud. Jeg kan se, at de store tradere købte op i sukker siden nov-2019 i kurs omkring 12$ og pressede kursen op til 16$. Jeg kunne godt tænke mig at købe en position i sukker i kurs omkring 13$.

Jeg har i de sidste par uger skrevet, at man skulle reducere af ens risikoflydte aktier. Man skulle/skal benytte de højere kurser, til at komme af med de tabsgivende aktier, idet ved en korrektion/ panik-salg i markedet, vil de risikoflydte og tabsgivende aktier, falder mere end de gode og solide aktier.

Jeg er positiv på guld og sølv, idet jeg kan se, at de store spillere stadigvæk køber op i guld og sølv og holder hånden under kursen. På de nedenstående billeder kan man se, de store spilleres interesse på metaller, herunder guld og sølv.