fbpx

Nyhedsbrev nr 8, uge 9, fredag den 28-02-2020

By 1. marts 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

                                                                                                  Oversigt over aktiemarkedet

Coronavirusset har skabt panik-salg i alle markeder i løbet af uge 9. Alle indekse lukkede i lavere kurs end fredag 21-02-2020, idet investorerne solgte ud af deres aktier i løbet af ugen. Der var ikke så mange, som vil købe aktier i løbet af ugen, derfor sænkede sælgerne deres pris for at komme af med deres aktier, dette medførte laver kurs. Ved panik-salg, bliver også de stoploss´er, som ligger i markedet, aktiveres automatisk, og dette skaber en negativ kædereaktion og presser kurserne yderligere ned, indtil køberne kommer på banen, og køber op, dermed holder hånden under markedet.

Som jeg skrev i forbindelse med mine tidligere nyhedsbreve, vil coronavirusset påvirke verdensøkonomien negativ. Den kinesiske økonomi, som i forvejen er under pres, vil blive ramt meget hårdt pga. af coronavirusset, idet den kinesiske økonomi er afhængig af produktion og eksport af varer til resten verdenen. Både produktion og eksporten er blevet påvirket negative på grund af coronavirusset, dette kan ses i nøgletallene, som vil komme i de næste par måneder. Jeg vil understrege, at coronavirusset skabte nervøsitet på aktiemarkedet, og pressede kurserne længere ned, men det kinesiske indeks Hang Seng, har været i nedtrend siden jan-2018, og dette er ikke pga. af coronavirusset. Hang Seng lukkede i kurs 26.129.93 fredag den 28-02-2020. Som det kan ses på analyse af Hang Seng på uges chart fra 01-03-2020, er indekset ved at danne ” Symmetrical triangle chart pattern”, hvor toppen falder, men bunden stiger. Den første støtte til Hang Seng er i kurs 25000 og længere end i kurs 24000. Ved lukkekurs under støtte zonen 24000-25000, er jeg meget negativ på det kinesiske indeks.

Som det kan ses på billedet nedenunder, ved formation af Symmetrical Triangle, er der 54% sandsynlighed for, at Hang Seng lukker over den nedadgående trend linjen, og 46% sandsynlighed for, at indekset lukker under den opadgående trend linjen. Ved at kombinere de fundamentelle faktorer i den kinesiske økonomi, og de tekniske syn på Hang Seng, så kan man danne et bedre overblik på kursudviklingen på Hang Seng i de næste par måneder.

Her kan ses statistisk, hvor meget indekset eller en givende aktie kan stige eller falde, ved formation af symmetrisk trekant.

Jeg har i de sidste par måneder skrevet mange gange, at man skulle reducere af ens risikofyldt og tabsgivende positioner, og beholde de gode og afkastgivende handler, idet ved en korrektion i markedet, vil de tabsgivende falde mere end man tror.

Oversigten over de store indekse viser, at alle de indekse lukkede under deres tidligere bunde og er blevet dannet lavere bund, som er den første tegn på nedtrend i markedet.

Som det kan ses på kursudviklingen på kort sigt, er der blevet dannet bullish hammer candelstick på alle indekse, fredag den 28-02-2020, dette indikerer, at køberne på kort sigt er kommet på banen og holder hånden under markedet.

Jeg forventer en positiv åbningen i næste uge, hvor de fleste indekse vil stige med et par procenter og eventuelt teste deres tidligere bunde. Jeg er meget negativ på markedet, hvis markedet mod min forventning lukker under lukke-kurs fredag den 28-02-2020 i løbet af næste uge.

Man kan benytte stigningen i næste uge og reducere af ens porteføljen til højere kurs, hvis man er swing trader, og vil gå på kontant. Man kan også købe op i næste uge, hvis markedet åbner i højere kurs og beholder positionerne, så længe kurserne er over lukke-kurs fredag den 28-02-2020.

Der er også blevet dannet bearish shooting star candelstick mønster på VIX indekset, fredag den 28-02-2020, som indikerer, at investorerne blev mindre nervøse i forhold til starten af uge 9.

Her er mit teknisk syn på S&P 500 og grundet til, at jeg købte op fredag, den 28-02-2020, mens de fleste private investorer solgte ud.

Som det kan ses på analysen, kurs 2866$ er 50% retracement for stigningen fra kurs 2400$, den 24-12-2018 til toppen kurs 3400$, den 19-02-2020. Man kan også se, at kurs 2867$ er 0.786% retracement fra bunden 2750$, den 31-05-2019 til toppen i kurs 3400$, den 19-02-2020. Dette fortæller mig, at der er stærk støtte til S&P 500 i kurs omkring kurs 2860$. Som det kan ses, kom køberne på banen lige præcis i 2855$, lige under støtte zonen og købte op og pressede kursen op. Der er også blevet dannet hammer candelstick chart på dag chart, som indikerer, køberne er kommet på banen og holder hånden under markedet.

Når man kigger på de tre amerikanske indekse og de andre store indekser, så ser man samme mønster på alle indekse.

Steve Nison, som præsenterede candelstick chart til vesten fortæller i sin bog ” Beginning to profit from candlestick charts”, hvordan man skal handle, når man ser hammer candelstick mønster i markedet.

Energisektoren:

Energisektoren blev også påvirket negativ i løbet af uge 9. Som det kan ses, er der blevet dannet lavere toppe på alle energi relateret produkter. Som jeg skrev i sidste uge, vil olien blev presset længere ned ved lukke-kurs under 50$. Jeg vil ikke være i energisektoren, indtil jeg ser højere toppe og højere bunde i sektoren. Jeg har været negativ på olien i sidste par måneder, fordi olien ikke kunne brød op igennem modstand for et par måneder siden, trods konflikten mellem USA og Iran.

Her er mit syn på olie fra 22-augsut-2019, hvor jeg anbefalede, at man skulle sælge short i kurs omkring kurs 55$, med stoploss 66,5$.

Teknisk analyse af olie fra 18-jan-2020, hvor jeg forventede olie i kurs under 50$ i de næste par uger/måneder.

Metallerne:

Metallerne har også udviklet negativ i løbet af uge 9. Guld udviklede sig bedst i forholdt til sølv og andre metaller. Der er blevet dannet højere top på guld, men kursen blev presset ned mod tidligere støtte i kurs 1550$. Sølv testede tidligere top i kurs 19$, men kursen blev afvist, og kursen blev presset under kurs 17$, som var tidligere bund. Jeg er meget negativ på sølv ved lukkekurs under 16,2$.

Jeg fortalte mine følger via sociale medier i starten af uge 9, at de IKKE skal sælge alle ens aktier og køber guld i stedet. Jeg kunne se, at de fleste private investorer var alt for positive på guld, trods dannelsen af en negativ candelstick chart mønster, som fortalte mig, at de store spillere pressede kursen på guld ned på kort sigt.

Her er oversigten over kursudviklingen på de forskellige sektorer. Som det kan ses, Teknologi og medicinelle aktier klare sig bedst i de sidste par uger og faldet mindst. Finans og basis materiale klare sig dårligst i de sidste par uger. Dette fortæller mig, at man ikke køber op i bankaktier, idet de store spillere ikke er interesseret i finans aktier og reducerer deres porteføljen i nogle bestemte sektorer, herunder finanssektoren.

Her er oversigten over lukkekurs (fredag den 28-02-2020) for indekse og de produkter, som de fleste store spillere handler. Som det kan ses, lukkede alle tre amerikanske indekse i højere kurs i forholdt til dagen før, torsdag den 27-02-2020. Jeg har været positiv på kaffe i de sidste par uger. Som det kan ses, lukkede kaffe i kurs 112$, fredag den 28-02-2020. Der er også blevet dannet højere bund på kaffe i kurs 104$. Jeg er positiv på kaffe, så længe kursen er over 104$ eller længere end i kurs over 100$.

Her er oversigt over volumen og open interest for forskellige sektorer og produkter, fredag den 28-02-2020. Som det kan ses, er der en negativ ændring på metaller i future (-49.917) og en positiv ændring på energisektorer (158,621). Dette fortæller mig, at de store spillere sælger ud af metallerne og køber op i energisektor.

Konklusion:

Markedet blevet presset ned efter panik-salg på grund af coronavirusset, og alle de negative konsekvenser af virusset, vil have en negativ påvirkning på det kinesiske økonomi og andre økonomier resten af verden. Det kinesiske indeks, har været i nedtrend siden jan/2018, og coronavirusset er en yderligere grund til at indekset blev presset længere ned.

Jeg vil IKKE være lang i markedet, hvis det kinesiske markedet lukker under kurs 24000 eller S&P 500 lukker under kurs 2742$. Kurs omkring 2560$, er den sidste støtte til S&P500, og ved lukkekurs under 2560$, vil S&P500 presset yderligere ned mod 2300$.

På kort sigt forventer jeg, at markedet åbner positiv i næste uge, hvor S&P500 vil stige og teste 3000$ igen. Hvis man er kortsigtet trader/investorer, så skal man ikke være lang i markedet ved lukkekurs under kurs 2822$ i S&P500.

Man skal huske, at markedet består af to grupper sælgerne/køberne. Markedet går op, når de er flere købere end sælgere og omvendt. Begge grupper har samme informationer om verdens økonomi og situationen nu, men de tolker oplysningerne på forskellige måder, derfor køber nogen op, mens andre sælger ud og omvendt.

Jeg fokuserer mere på min risiko, idet der er ikke nogen i verdenen, som ved, om markedet er i højere eller lavere kurs om et par måneder og alt er kun/bare en kvalificeret GÆT.

Jeg forventer en positiv markedet i næste uge, derfor købte op i fredag og beholder alle positionerne, så længe S&P500 er over kurs 2855$.