fbpx

Nyhedsbrevet nr. 6, uge 7, den 14-02-2020

By 16. februar 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

                                                       Oversigt over aktiemarkedet

De fleste markeder har udviklet sig positivt, og er steget pænt i løbet af uge 7. Som det kan ses, er der blevet dannet højere top på alle de tre amerikanske indeks. DAX er brudt op igennem tidligere modstand i kurs 13500euro og lukkede i kurs 13784 euro, fredag den 14-02-2020. Euro Stoxx 50 er også brudt op igennem trippel top i kurs 3000euro, og lukkede i kurs 3837euro. VIX indeks blev presset ned mod tidligere bund og lukkede i kurs 14.4$ fredag den 14-02-2020.

Den kinesiske indeks Hang Seng er også steget i de sidste 2 uger, trods de negative nyheder vedrørende Coronavirusset. Dette indikerer, at situationen ikke er så slemt, som medierne beskriver, og mange af de nye patienter, blev smittet tidligere, og først bliver registeret nu. Coronavirusset smitter ikke med samme hastighed, som tidligere, og den kinesiske regering gør alt for at stoppe yderligere spredning. Cornavirusset vil uden tvivl have en negativ effekt på den kinesiske økonomi, som i forvejen er under pres. Hang Seng er stadigvæk i nedtrend, trods stigningen i uge 6-7.

Jeg er stadigvæk lidt forsigtigt, og køber ikke de risikofyldte aktier. S&P lukkede i kurs over 3000$, dette indikerer, at investorerne er meget optimistiske og sender kurserne op, men VIX indeks ligger i kurs omkring 15$. VIX indeks burde være i kurs under 10$, når S&P lukkede over 3000$. Dette fortæller mig, at nogen køber forsikring til deres portefølje, og ikke alle store spiller, tror markedet skal fortsætte opad.

Her er en oversigt over de store indeks, som viser kursudviklingen for resten af verdenen. Som det kan ses på billedet, er alle indeksene i højere kurs end sidste uge undtagen VIX indekset.

Energisektoren:

Energisektoren har også udviklet sig positivt i løbet af uge 7. Dette sker selvfølgelig efter markant fald i de sidste par uger.

Olien testede kurs 50$, som er stærk støtte til kursen. Som det kan ses, kom køberne på banen og holdt hånden under olien i kurs 50$. Der er blevet dannet dobbelt bund i kurs omkring 50$. Olien lukkede i kurs 52,2$, fredag den 14-02-2020.

Som jeg skrev i sidste uge, er der kortsigtede støtte til alle olierelateret produkter. Man kan begynde med at købe små positioner i energisektoren, og satse på, at olien holder sig over 50$. Jeg vil helst se, at olie lukker over kurs 53$ i næste uge.

Metallerne:

Guld er steget lidt i løbet af uge 7. Guld steg med et par procenter i løbet af ugen, men trods negativt stemningen i markedet pga Coronavirus, kunne guld og sølv ikke bryde igennem den tidligere top, dette tolker jeg, som en negativ udvikling for guld og især sølv, som udviklede sig dårligere end guld i uge 7. Jeg er interesseret i guld ved lukkekurs over 1600$. Kobber har udviklet sig positiv i uge 6 og uge 7, og som jeg havde forventet, kom køberne på banen i kurs omkring 2500$ og købte op i kobber. Kobber lukkede i kurs 25995$ fredag den 14-02-20. Palladium er en af de metaller, som er steget markant i sidste par måneder. Palladium har været i konsolideringsfase i de sidste par uger, hvor kursen bevægede sig mellem 2200$ og 2400$. Der er blevet dannet dobbelt top i kurs 2400$. Jeg er interesseret i at købe en position i palladium i kurs omkring 2000$.

Her er en oversigt over udviklingen på nogle sektorer:  

Som det kan ses på billedet nedenunder, Basic Materials udviklede sig dårligere end andre sektorer i de sidste par uger, og kursen er faldet med 7.8% i løbet af 4 uger. Conglomerates udviklede sig positive i de sidste par uger, dette indikerer, at de store spillere køber op i sektoren.

Volumen og open interest:

Open interest og volumen har været stigende siden 30/dec-19. Stigende volumen og open interest er meget positive tegn for kursudviklingen. Stigende volumen og open interest fortæller mig, at de store spillere ikke er så nervøse og stadigvæk køber op, trods negativ markedsstemning. Som det kan ses, faldt både volumen og open interest lille smule fredag den 14-02-2020, dette ikke er et positivt signal for markedet. Jeg vil holde øje med ændringen på volumen og open interest i næste uge, dette er afgørende for kursudviklingen for aktiemarkedet.

Nedenstående tabel viser faldende volumen og open interest i valutamarkedet, Energi sektor, rentemarkedet og råvare, men til gengæld ser vi nogle positiv tal fra metallerne. Dette indikerer, at de store spillere køber op i metallerne herunder guld.

Vi ser samme udvikling i Futures og options marked, hvor volumen og open interest stiger i metallerne og falder i andre sektorer.

Statistik fra Fibo Invest:

Jeg har fået en del henvendelse fra folk, som læser/følger med Fibo Invest´s analyser/ anbefalinger, og de vil gerne se kursudviklingen på alle de aktier, som jeg har anbefalet i 2019 og i 2020.

Her er en oversigt over de aktier, som blev anbefalet af Fibo Invest siden okt./2019.

Her er en oversigt over de aktier, som blev anbefalet fra uge 40 til uge 44-2019.

Her er kan man se en oversigt over Fibo Invest´s positioner ved lukkekurs 6-11-2019.

Man kan finde kursudviklingen på hvert enkelt aktie(position) i porteføljen i nyhedsbrevet nr. 10 uge 49. Alle analyser, som er udarbejdet i 2019, kan læses i de nyhedsbreve, som blev delt i AP gruppen.

Som det kan ses på oversigten, er der kun få positioner (6 stk.) med tab, og tabet var under 10%, hvis man fulgte strategien. Der er til gengæld flere (19) vinder investering/trade, og der er en del positioner (9 stk.) med afkast over 10%.

 

Fremgangsmåde:

Jeg skanner markedet og finder de produkter, som passer til strategien. Strategien er at købe aktier, hvor der er minimal risiko for at tabe penge og mulighed for at opnå markant afkast, hvis aktien udvikler sig, som jeg forventer. Jeg laver efterfølgende TA og FA på kandidaterne og præsenterer de udvalgte til medlemmerne, hvis/når både TA og FA ser fornuftig ud.

Man skal huske:

Vinderne i markedet tænker på, hvor meget, de kan tabe.

Taberne i markedet, tænker på, hvor meget de kan tjene.