fbpx

Nyhedsbrevet nr 28, uge 35, fredag den 28-08-2020

By 30. august 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over markedet

Markedet har udviklet sig positivt i løbet af uge 35. De fleste indeks lukkede i højere kurs i forhold til sidste fredag. Nasdaq 100 og S&P500 lukkede i ATH.Formand for Federal Reserved Board (FED) Jerome Powell,  kom med deres plan for økonomien i USA , torsdag den 27-08-2020. Han vil gerne hæve inflationen fra max 2% per år til gennemsnit 2% per år. Dette betyder, at inflationen sagtens kan blive højere end 2%, idet inflationen kan stige 2½ eller 3%, selvom den gennemsnitlige inflation stadigvæk er under 2%. Inflationen har været under 2% i de sidste par og FED kan bruge de tidligere tal til at reducere gennemsnittet. FED vil også gerne holde renten lav i de næste 4-5år. Lav rente og stigende inflationen er en positiv nyhed for aktiemarkedet, derfor steg markedet lige efter mødet. FED printer penge, øger gæld og holder hånden under markedet, og der ikke nogen, der ved, hvor langt FED vil gå for at holde hånden under aktiemarkedet. FED og deres pengepolitik har ikke nogen effekt på den amerikanske økonomi. USA har aldrig haft så dårligt økonomi og så højt gæld i statskassen, men dette er godt for aktiemarkedet på kort sigt, idet USA ikke har råd til hæve renten de næste mange år og FED bliver ved med at puste luft i ballon indtil den springer.

Man skal beholde ens aktier, så længe aktiemarkedet stiger, men man skal også huske at købe guld/sølv som forsikring til ens portefølje, i tilfælde af markedet falder.

Oversigten over de produkter, som bliver handlet med i markedet, den 28-08-2020 viser, at metallerne steg markant i forhold til dagen før. Råvarer er også steget markant  de sidste par uger. Stigende råvarer priser er det første tegn på stigende inflationen. Stigende inflation og lav rente er godt for de rig, idet de ejer aktier og ejedomme, som stiger i værdi, men er meget negativt for mellem klasse/de fattige, idet de ikke ejer noget, men deres købekraft bliver mindre i takt med dollar falder i værdi og priserne stiger.

De store indeks:

Det amerikanske indeks bliver ved med at stige og laver ATH, trods den dårligste økonomi nogensinde. De europæiske og asiatiske indekser har ikke udviklet sig  som de amerikanske aktier. Man skal begynde med at kigge efter de europæiske aktier, idet faldende dollar kurs vil have en negativ påvirkning på dollar relateret aktier.

VIX indeks er steget i de sidste par dage/uger, dette indikerer, at investorerne er nervøse.

Energi sektor:

Olie og olie relateret produkter har udviklet sig positivt de sidste par dage/uger. WTI olie ligger over 40$ per tønden. Jeg har et positivt syn på olie, så længe kursen ligger over 35-40$, og forventer olie i kurs omkring 50$ i de næste par uger/måneder. Køberne kom på banen i kurs 15000-16000 og købte op i naturgas. Kursen ligger over  20000-25000, som er den kortsigtet støtte til naturgas.

Metallerne:

Metallerne har udviklet sig neutralt/positivt i løbet af ugen. Guld har fået støtte i kurs omkring 1900$ per ounce og sølv fik støtte i kurs 26$. Jeg er positivt på metallerne både teknisk og fundamental og forventer guld/sølv i en højere kurs de næste par uger/måneder. Lukkekurs over 2000$ i guld og 28$ i sølv er et meget positivt tegn for kursudviklingen for de næste par dage/uger.

Volumen og Open interest:

Volumen og open interest et steget i løbet af ugen. Investorerne øgede deres positioner i dagene op til FED mødet, idet de havde forventet, at FED ikke vil skuffet markedet.

Volumen og open interest faldt fra 105-106mio kontraker til 103mio fredag den 29-08-2020,og ligger i samme niveauer, som i de sidste par uger. Vi må se, hvordan volumen og open interest vil udvikle sig i næste uge, hvor vi går ind i september månede.

Oversigt over kontrakter:

Oversigten over kontakterne fredag den 28-08-2020 sammenlignet dagen før viser, investorerne solgte ud af, Agriculture, Energy, Interest rate, Exchange og købte  i metallerne. Dette bekræfter teorien/hypotesen , at stigende inflationen tiltrækker flere investorer i aktier og metallerne, idet de ikke kan opnå bedre afkast i obligations og valuta markedet. Dette vil medføre laver dollar og rente kurs. Der er ikke nogen investorer, som er interesseret i at købe 10 eller 30 årige  amerikanske obligationer til 2-3% rente, når inflationen ligger i samme niveauet. De store spillere vil ikke låne penge til den amerikanske stat til så lav rente og med en inflation, som er højere end renten. De vil også miste deres penge, hvis USA ikke kan betale deres astronomiske gæld, som bliver med at stige. Så spørgsmål er, hvem køber de amerikanske obligationer, og svaret er FED. De printer gratis penge og køber op i junk og holder renten gunstig lavt, ellers ville vi se korrektion i markedet for et par måneder/år siden.

Husk at tage stilling til din portefølje i god tid og inden det bliver for sent.