fbpx

Nyhedsbrevet nr. 24, uge 26, fredag den 26-06-2020

By 28. juni 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

                                                                                                          Oversigt over markedet

Markederne udviklede sig negativt i løbet af uge 26. Alle indekser lukkede i en lavere kurs end fredag den 19-06-2020.

De nedenstående faktorer presset markedet ned i løbet af ugen.

  • Stigende antal Corona smittede personer i USA og i Europa
  • Dårligere end forventet af arbejdsløshedstal i USA
  • Genlukning af nogle butikker i USA pga. epidemien
  • FED´s ny krav til de store banker

Der er ca.25% af de arbejdsdygtige personer i USA, som modtager penge fra staten via hjælpepakker, idet de har enten mistet deres job eller afventer til at komme tilbage til deres arbejdsplads, hvis arbejdspladsen overlever krisen. Genåbningen af samfundet går langsommere end forventet og dette er ikke en positiv nyhed for amerikanske økonomi, som allerede er i recession.

FED har også stramme krav til  de store banker. Bankerne har fået at vide, at de skal suspendere deres aktietilbageskøbes programmer, og skal fastholde udbytte udbetalingen  i samme niveauet, som sidste år. Dette er en meget negativ nyhed for bank aktier.

De store indeks:

Alle de store indeks, lukkede i lavere kurs end sidste fredag. Her ses samme mønstre i alle indeks, undtagen VIX-indekset. Man skal beholde de solide virksomheder i porteføljen, så længe alle de store indeks ligger over den konsolideringszone (kursudviklingen fra 09-04-2020 til 22-05-2020), hvis man er langsigtet investor.

På kort sigtet er der blevet dannet en lavere top på alle indeks, som indikerer, at sælgerne er ved at overtage markedet. S&P500 lukkede i kurs 3009$, fredag den 26-06-2020. Indekset blev presset under 3100$ og videre under 3030$, som er/var den kortsigtede støtte til indekset. Dette ser jeg, som det første negative tekniske signal for markedet.

VIX-indekset havde været nedadgående siden midt marts/2020. VIX-indekset fik støtte i kurs 24, den 05-06-2020 og steg til kurs 44, den 15-06-2020. Der er blevet dannet en højere top, den 15-06-2020 og en højere bund i kurs 30, den 19-06-2020. VIX-indekset steg med 7.8% og lukkede i kurs 33.8, fredag den 26-06-2020. Lukkekursen over 44-45 i næste uge er et meget negativt signal for aktiemarkedet.

Energisektor:

Olie og olie-relateret produkter udviklede sig positivt i løbet af uge 26. Energisektoren har udviklet sig positivt siden 27-03-2020 og har været i stigende trendkanal. WTI-Olien brød op gennem 40$ per tønden, men blev presset under 40$ igen, og ligger i kurs 38$ per tønden. Der er blevet dannet en højere top og en højere bund i olien, dette indikerer, at olien er i op trend. Jeg er positiv på olien, så længe kursen ligger over 32-34$ per tønden.

Naturgas har udviklet sig negativt i de sidste par uger, men kursen ligger tæt ved den langsigtede støtte i kurs omkring 1500$. Naturgas blev presset ned mod 1500$ og lukkede i kurs 1546$. Man kan købe naturgas i disse niveauer med meget lidt risiko og mulighed for både kortsigtede/ langsigtede afkast.

Metallerne:

Metallerne har udviklet sig positivt i løbet af de sidste par uger. Guld havde ligget i konsolideringsfasen siden 13-april-2020, hvor krusen bevægede sig mellem 1680-1760$ per ounce. Guld har udviklet sig meget positivt i de sidste par dage, og kursen brød op igennem toppen af den horisontale trendkanal. På den langsigtet bane, er jeg positiv over gulds udvikling, så længe kursen ligger over 1600-1700$. Guld lukkede i kurs 1784$ fredag den 26-06-2020, som er et meget positivt signal for kursudviklingen i næste par uger/måneder.

Sølv har modstand i kurs 19-20$, og støtte i kurs 17$ per ounce. Det er stadigvæk et godt tidspunkt at opkøbe guld/sølv og de aktier som er relateret til guld/sølv, hvis man vil investere i metallerne.

Jeg forventer guld i højere kurs i de næste par uger/ måneder, derfor bør man benytte kortsigtede tilbagefald til at købe op, hvis man ønsker at investere i guld.

Her er en oversigt over kursudviklingen på guld på dags chart inkl. Commitments of Traders Report (COT), som viser de forskellige typer investorers positioner i guld. Som det kan ses, de ”Large Traders” ( den røde graf) har øget deres positioner i guld siden juni/2020.

Volumen og Open interest:

Jeg skrev i forbindelse med mit nyhedsbrev nr. 22-23, at udviklingen på volumen og open interest i løbet af næste par dage/uger bestemmer retningen for markedet. Volumen og Open interest havde været i nedtrend i de sidste par uger. Faldende volumen og open interest indikerer, at der ikke er nye købere i markedet, og aktierne stiger idet short sælgerne opkøber, og lukker deres short positioner. Open interest falder stadigvæk, og dette er et negativt signal for markedet.Udviklingen på volumen, og open interest fortæller mig, at markedet har mistet momentum, og jeg forventer et negativt markedet i de næste par dage/uger.

Oversigten over kontrakter:

Oversigten over kontrakterne viser, hvad de store spillere køber eller sælger. Et negativ tal viser lavere interesse i forhold til dagen før. Der ses, faldende interesse på valuta og rentesats og stigende interesse for metallerne og energisektorer. Som det kan ses, er der en sammenhæng mellem de store spilleres kontrakter og kursudviklingen på forskellige produkter. Guld, sølv og olie steg, idet de store spillere køber/ købte op i metallerne og energisektor de sidste par uger.

Opsummering:

Jeg fastholder mit negativt syn på aktiemarkedet.