fbpx

Nyhedsbrevet nr.23, uge 25, fredag den 19-06-2020

By 20. juni 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

                                                           Oversigt over markedet

Markederne udviklede sig neutralt/negativt i løbet af uge 25. Alle indekser lukkede i en højere kurs end fredag den 12-06-2020.

Federal Reserve (Fed) bliver ved med at opkøbe markedet, og holder hånden under indekserne. Fed har også fået mulighed for at opkøbe ETFér og i særlige tilfælde, at opkøbe aktier i de bestemte virksomheder, hvis det bliver nødvendigt. Hjælpepakker fra Fed og andre centralbanker, holder hånden under markedet nu, men spørgsmålet er, om dette er holdbar eller ej.

Alle har en mening om markedet. Jeg kan fundamentalt ikke retfærdiggøre, at de fleste indeks ligger i All Time High (ATH), og tæt ved kurs før Coronaepidemien. Teknisk set, steg S&P500 da markedet brød op igennem konsolideringsfasen (modstandszonen) i april/maj-2020.

Jeg mener, at Trump direkte såvel indirekte ved hjælp af Fed, prøver at opretholde ro i markedet indtil 3.november-2020, hvor der er præsidentvalg i USA. Om det lykkes ham/dem eller ej, er der ikke nogen, der ved.

Jeg ser stadigvæk mange negative signaler i aktiemarkedet, derfor fastholder jeg mit negative syn på markedet. Jeg forventer stadigvæk markedet er i lavere kurs de næste par uger/måneder. Der er mange faktorer som spiller ind i aktiemarkedet. Her er blandt andet, konflikten mellem Indien og Kina, stigende antal Corona smittede personer i Kina og USA, dårligere end forventet af arbejdsløshedstal i USA samt stigende gæld, kan være med til at presse markedet yderligere ned.

 De store indeks:

Alle de store indeks, lukkede i højere kurs end sidste fredag. Her ses samme mønstre i alle indeks, undtagen VIX-indekset. Som det kan ses, er alle indeks stadigvæk i op trend, og man skal beholde de solide virksomheder i porteføljen, så længe alle de store indeks ligger over den konsolideringszone (kursudviklingen fra 09-04-2020 til 22-05-2020).

På kort sigtet er der blevet dannet en lavere top på alle indeks, som indikerer, at sælgerne er ved at overtage markedet. S&P500 lukkede under 3100$ fredag den 19-06-2020, som er/var den kortsigtede støtte til indekset. Dette ser jeg, som det første negative tekniske signal for markedet.

VIX-indekset havde været nedadgående siden midt marts/2020. VIX-indekset fik støtte i kurs 24, den 05-06-2020 og steg til kurs 44, den 15-06-2020. Der er blevet dannet en højere top, den 15-06-2020 og en højere bund i kurs 30, den 19-06-2020. Lukkekursen over 44 i næste uge er et meget negativt signal for aktiemarkedet.

Energisektor:

Olie og olie-relateret produkter udviklede sig positivt i løbet af uge 25. Energisektoren har udviklet sig positivt siden 27-03-2020 og har været i stigende trendkanal. Naturgas har udviklet sig negativt i de sidste par uger, men kursen ligger tæt ved den langsigtede støtte i kurs omkring 1500-1600$, Det er et godt tidspunkt at investere i naturgas.

Metallerne:

Metallerne udviklede sig positivt i løbet af de sidste par uger. Guld hat ligget i konsolideringsfasen siden 13-april-2020, hvor krusen bevægede sig mellem 1680-1760$ per ounce. Guld har udviklet sig meget positivt i de sidste par dage, og kursen er ved at bryde op igennem toppen af den horisontale trendkanal. På den langsigtet bane, er jeg positiv over gulds udvikling, så længe kursen ligger over 1600$. Lukkekurs over 1760$ er et meget positivt signal for kursudviklingen i næste par uger/måneder. Sølv har modstand i kurs 19-20$ og støtte i kurs 17$ per ounce. Det er et godt tidspunkt at opkøbe guld/sølv og de aktier som er relateret til guld/sølv.

Volumen og Open interest:

Jeg skrev i forbindelse med mit nyhedsbrev nr. 22, uge 24, fredag den 12-06-2020, at udviklingen på volumen og open interest i løbet af uge 25 bestemmer retningen for markedet de næste par uger. Volumen og Open interest havde været i nedtrend i de sidste par uger. Faldende volumen og open interest indikerer, at der ikke er nye købere i markedet, og aktierne stiger idet short sælgerne opkøber, og lukker deres short positioner.

Udviklingen på volumen, og open interest fortæller mig, at markedet har mistet momentum, og jeg forventer faldende markeder i de næste par dage/uger.

Oversigten over kontrakter:

Oversigten over kontrakterne viser, hvad de store spillere køber eller sælger. Et negativ tal viser lavere interesse i forhold til dagen før. Der ses, faldende interesse på valuta, energisektorer, og stigende interesse for metallerne. Som det kan ses, er der en sammenhæng mellem de store spilleres kontrakter og kursudviklingen på forskellige produkter. Guld og sølv steg, idet de store spillere køber/ købte op i metallerne de sidste par uger.