fbpx

Nyhedsbrevet nr.16, uge 18, fredag den 01-5-2020

By 2. maj 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

                                                                                                  Oversigt over aktiemarkedet

De store indeks havde udviklet sig positiv i løbet af uge 18, og alle indekser lukkede i højere kurs end sidste uge. Der er blevet dannet en højere top og en højere bund på alle indekser, som er en positiv tegn for markedet. De fleste private investorer undrer sig over, at de store indekser  er steget, trods mange de negative nyheder. Jeg havde skrevet i de sidste par måneder, at jeg forventer en korrektion i markedet. Mit kvalificeret gæt var i kurs omkring 2937$ i S&P500 og kurs omkring 1225dkk i C25.

Jeg fastholder mit negativ syn på aktiemarkedet og forventer markedet i lavere kurs i næste par uger/måneder.

De store indekser:

Oversigten over de store indekser viser, at der er blevet dannet samme mønstre på de alle undtagen VIX indekset, som er omvendt proportionel med resten af markedet . VIX indekset er faldet i de sidste par uger og har fundet en midlertidig bund omkring 30. Jeg forklarede i mit sidste nyhedsbreve, hvorfor tror jeg, at markedet steg i de sidste par uger. Jeg mener, at markedet har mistet momentum, og der skal mange nye købere for at kunne presse kursen højere op eller holder hånden under kursen i disse niveauer.

Teknisk analyse af S&P500 på 4H, den 18-04-2020. Jeg skrev i forbindelse med analysen, at jeg forventede, at sælgerne vil komme på banen ved modstandszonen, og vil presse indekset ned igen.

Kursudviklingen på S&P500 på 30minutters chart, den 01-05-2020 viser, at sælgerne som forventet kom på banen i kurs omkring 2937$ og pressede kursen under modstandszonen. Der er et par gap down på vej ned, som indikerer, at sælgerne er aggressive og køberne er nervøse og holder sig lidt tilbage. Der er støtte til indekset i kurs omkring 2800$.

Kursudviklingen på C25, den 18-04-2020 på 4H chart viser, at der er modstand til indekset i kurs omkring 1225dkk. Jeg havde forventet, at sælgerne ville komme på banen omkring modstandszonen og presser indekset ned igen.

Kursudviklingen på C25 på 30mint chart viser, at kursen brød op igennem modstandszonen (i kurs1220- 1225dkk), idet C25 indeholder en del defensive aktier, herunder Novo Nordisk, Coloplast, som udviklede sig bedre end resten markedet. Sælgerne som forventet, kom på banen fredag den 01-05-2020 og pressede indekset ned og lukkede indekset lige præcis under modstandszonen i kurs 1220dkk. Kursudviklingen i næste uge er meget afgørende for retningen for markedet.

Energisektor:

Olie og olie-relateret produkter udviklede sig positive i løbet af ugen, efter markant faldt i sidste uge. Naturgas udviklede sig meget positiv og er ved at bryde op gennem modstand i krus 2000$. Lukkekurs over 2000$ vil tiltrække flere købere på banen og presse gas højere op. Olie er stadigvæk i nedtrend på dags chart, trods stigningen i løbet af ugen. Jeg anbefalede medlemmerne, at de skulle begynde med at samle op i olie-relaterede aktier i sidste uge. Jeg købte selv to forskellige positioner i olie relateret aktier i sidste uge.

Metallerne:

Metallerne udviklede sig negativ i løbet ugen, og der er blevet dannet en lavere top og en lavere bund på dags chart i guld. Guld blev presset under kurs 1700$. Sælgerne vil gerne presse guld under 1700$ og videre ned mod den kortsigtede støttezone i kurs omkring 1634-1636$. Andre metaller udviklede sig lidt bedre end guld, men guld steg mere end de andre metaller i de sidste par måneder. Jeg er positiv på guld, så længe kursen er over 1630$.

Volumen og open Interest:

Volumen og open interest havde været stabil/lidt faldende i løbet af ugen. Volumen faldt fra ca 20mil til omkring 14mil fredag den 01-05-2020, og dette er ikke en positiv tegn for kursudviklingen i næste uge. Faldende volumen og open interest i næste uge, vil være meget negativ for aktiemarkedet.

Antallet kontrakter:

Oversigten over kontrakter i forskellige produkter fredag den 01-05-2020, sammenlignet med dagen før viser, at de store spillere sælger ud af Energy, Metals og Agrikultur produkter.

Man skal passe på sin penge i disse tider og lade være med at satse alt for mange penge på en eller flere risikoflydte aktier Man skal tænkte på risikoen, som er forbundet til handlen. Hvis man ikke kan tåle at se ens kapital falder, eller eventuelt ikke kan sove om natten, så er det ikke aktiemarkedets skyld. Markedet ved ikke, om du er lang eller short i et givende produkt, og de andre deltager i markedet ved heller ikke, om du har en positiv eller negativ afkast på din position. Det er kun dig selv, der ved. Det er dine tanker, som påvirker dine handlinger.

Man er nervøs, idet man har taget en større risiko end man burde have. Hvis man f.eks. har en position på 1000, 0000 kr. i Danske Bank og DB falder med 5% i løbet et par dage, så har man et urealiseret  negativt afkast på 50,000kr. Kan man ikke lide at se, ens portefølje er ned med 50,000kr pga. DB, så skal man reducere ens aktier i DB, idet et 5-10% fald i aktie i løbet af et par uger kan ske, når som helst. Det er størrelsen af ens position, som er problemet og ikke selv positionen. En anden deltager, som kun har en position på 10,000kr i DB, et fald med 5%, kan påvirke ens portefølje med 500kr. De to deltager opfatter 5% fald på forskellige måder, selv om det er samme antal procenter.

Så, lade være med at have en position i hvad som helst produkt, før du har accepteret den risiko, som er forbundet med positionen. De fleste private investorer tænker kun på afkastet, i stedet for at tænke på deres risiko. Investering handler om, at man skal overleve i markedet og bliver med tiden og ikke at blive rig fra dag et. Markedet udviklede sig på samme måde i de sidste 100år, den eneste ting , som ændrer sig, er deltagerne. Hver eneste dage på verdensplan , kommer der et par tusinde nye investorer/trader i markedet, som ønsker tjene penge og prøver lykken, men over 90% af dem, taber deres penge, og mister lysten i løbet et par år og giver deres plads til næste deltager. Vil du være en del af de sidste 10%, burde du tænke mere på din risiko.