fbpx

Nyhedsbrevet nummer 2 fredag den 17-01-2020

By 19. januar 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over aktiemarkedet

De fleste markeder steg i løbet uge 3 og næsten alle indekser er i ATH nu. Som jeg skrev i forbindelse med nyhedsbrev nummer 1, havde jeg forventet, at vi skulle se en korrektion i markedet i løbet af uge 3. Jeg tog FEJL vedrørende kursudviklingen i uge 3, men jeg er stadigvæk på sidelinjen. Jeg har kun 10-12% af min kapital i markedet. Jeg fik dog købt en lille position i Abiomed, idet jeg finder kursen interessant omkring i kurs 175$. Jeg vil afvente med at købe flere aktier indtil på tirsdag eller onsdag i næste uge, idet jeg stadigvæk er lidt nervøs for, at vi ser korrektion i markedet, selvom de fleste deltagerne i markedet har en anden opfattelse end mig og køber op og sender indekserne til højere niveauer.

Her er en oversigt over de store indekser, som viser retningen for resten af verdenen.

Som det kan ses på ovenstående billeder, er alle amerikanske indekser (DJIA, S&P500, Nasdaq100 og Russel 2000) i ATH. Kursen på Nikkei 225 og Euro Stoxx 50 er tæt ved deres tidligere modstand. DAX er lige brudt op gennem modstand i kurs 13400, og kurs 13400 blev testet en gang ved retracement og køberne kom indtil videre på banen og holdt hånden under kursen. VIX indekset, som fortæller, hvorvidt marked deltagerne er nervøse eller optimistiske, er i meget lav kurs, og det indikerer, at investorerne er meget optimistiske. Jeg mener stadigvæk, at man skal være ekstra opmærksom, når VIX indekset er alt for lavt, idet der skal ikke ret meget til, før frygt erstatter optimismen. De fleste religiøse topledere i den Iranske regering, provokerede USA og Israel i forbindelse med den traditionelle fredagsbøn, hvilket kan være med til at optrappe konflikten mellem USA og Iran og dermed presse olie- prisen op på kort sigt og aktiemarkedet ned.

Energisektoren:

Her er en oversigt over nogle af de produkter, som er relateret til energisektoren. Energisektoren og herunder olie, gasolin, og naturgas har udviklet sig meget svag i sidste par uger, trods mulighed for yderligere konflikt- optrapning mellem USA og Iran. Dette er meget negativt signal for energisektoren, idet den burde stige markant på grund af konflikten.

Når olie ikke engang kan bryde op gennem modstand trods konflikten mellem Iran og USA, så bliver den med stor sandsynlighed presset ned mod 50$ igen. Ved lukke-kurs under 50$, er jeg meget negativ på olie. Ved lukke-kurs over 63-69$, bliver olien presset op mod 80$, men der skal være mange købere for, at de kan presse kursen over modstands-zonen.

Metallerne:

Guld og sølv faldt lidt tilbage i løbet af ugen, efter markante stigninger i de sidste par måneder. Vi må afvente og se, om kursen på guld og sølv kan stige i næste uge og kan danne højere top på dags chart. Ellers vil sælgerne komme på banen og presser kursen under den tidligere bund på dags chart, som er i kurs 1550$. De Fleste analytiker og private investorer er meget positive på guld og sølv, men så længe VIX indekset er så lavt som nu, ser jeg ikke markante stigninger i metal-priser, undtagen palladium, som bliver ved med at stige, hvilke fortæller mig, at nogen køber op i palladium, og de har nogle informationer, som vi andre ikke har adgang til.

Teknisk analyse af guld:

Her er mit langsigtede syn på guld fra den 23/maj-2019, da guld var under 1300$. Som jeg skrev i forbindelse med analysen på daværende tidspunkt, vil der komme flere køber på banen ved lukke kurs over modstands- linjen i kurs 1396$-1400$. Mit langsigtede target på daværende tidspunkt var punkt D, som ligger i kurs 2453$.

Her er mit kort-/mellem sigtede syn på guld fra den 18-1-2020. Som det kan ses på analysen, er kurs 1560$ og 1637$ modstand til guld og prisen kom lige præcis op i modstandszone og blev afvist og blev presset ned mod kurs 1555$. Kurs 1555$ er støtte til kursen, når prisen er over, og meget stræk modstand til kursen, hvis kursen kommer under. Jeg ser, at guld vil blive presset ned mod 1500$ og ved lukke-kurs under 1500$, vil kursen med store sandsynlighed blive presset ned mod 1433$. RSI er i overkøbt område, og det indikerer, at guld er steget alt for hurtigt på kort sigt og en eventuel korrektion i guld kan ikke undgås.

Kryptovaluta:

Digital valuta har også udviklet sig ok i sidste par dage/uger og måneder. Som det kan ses på kursudviklingen på forskellige Kryptovaluta, har de næsten alle sammen udviklet sig i samme mønstre.

Her er mit teknisk syn på Bitcoins på uge chart fra den 18-01-2020. Jeg ser kursen på Bitcoins højere i de næste par uger/ måneder. Der er blevet dannet en ABCD- formation med target i kurs 17257$. Som det kan ses på analysen, er der modstand i kurs mellem 13300-1600$, og der skal have mange købere til, før de vil kunne presse kursen over.

Volumen og open interest:

Open interest har været stigende siden 30/dec-19 og har dannet dobbelt-top omkring 118-119 mil. Volumen steg fra 6mil den 26/dec-19 til 28mil den 8/jan-20, og siden er volumen faldet til under 20mil. Faldende volumen og open interest er meget dårlige tegn for kursudviklingen. Udviklingen i næste uge for volumen og open interest er meget afgørende for kursudviklingen på de store indekser i næste uge. Når køberne trækker sig tilbage, så bliver sælgerne aggressive, og de får mulighed for at presse markedet ned.