fbpx

Nyhedsbrevet nummer 38, uge 46, fredag den 19-11-2021

By 20. november 2021 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Aktiemarkedet

De økonomiske nøgletal viser stadigvæk, at økonomierne vokser langsommere end forventet, mens inflationen er stigende. Central bankerne kan bekæmpe inflationen ved at hæve renten, men dette vil/kan have en negativ effekt på væksten, som i forvejen vokser langsommere end forventet. Vi oplever stadigvæk en stigende indkøbs pris hos producenterne pga. af en markant stigning i råvarer priser i løbet af 2020-2021. Man skal ikke forvente en lavere inflation så længe producenterne oplever stigende omkostningerne i forbindelse med deres produktion. En faldende produktion pga. Covid19, kombineret med en stigende efterspørgsel fra forbrugerne, som har flere penge mellem hænderne end 2018-2019 vil presse priserne højere op. Man vil opleve en stigende inflation, når flere penge jagter færre varer. Priserne kan også stige baseret på de psykologiske faktorer. Forbrugerne kan finde på at købe mere end de plejer, hvis de oplever en stigende inflation.

De store indeks inkl. COT rapport:

Dow Jones faldt med 1.3%, og Russell2000 faldt med 2.85% i løbet af ugen. Nasdaq100 steg med 2,4%, og S&P500 steg med 0.4% i løbet af ugen. Nvidia, Apple, Tesla og Amazon er steget markant i løbet af ugen, dette har trukket begge indeks op.

Hedge fonde har øget deres net lang positioner i S&P500 med 13,9%, og dette er det højeste antal lang positioner siden jan/2021. Euro Stoxx 50 har udviklet sig positivt i løbet af ugen, og kursen ligger tæt ved ATH. DAX  har også udviklet sig positivt i løbet af ugen. Kursen er brudt op igennem modstandslinjen i kurs 16000€. Der er på kortsigt støtte i Dax omkring kurs 15800€-16000€. Nikkei225 er steget de sidste par måneder, og stigningen fortsat i løbet af ugen, hvor indekset steg med 0.4%. Der er blevet dannet en højere bund i kurs 29500. Der er på kortsigt modstand i kurs 30500, og støtte i kurs 29000.

VIX indekset ligger stadigvæk i en nedadgående trend kanal. Kursen blev presset under $18 de sidste par måneder, og har fået støtte i kurs $16. Hedge fonde har reduceret deres short positioner i VIX indekset med 21.8%, dette er den laveste short positioner i de sidste 8 uger. VIX indekset steg med 9,9% i løbet af ugen, og lukkede i kurs $17.9. Lukkekurs over $20 vil indikere, at investorerne er blevet nervøse, og de vil købe forsikring til deres portefølje. VIX indekset ligger stadigvæk under modstandszonen i kurs $20-25, dette indikerer, at de fleste deltager i markedet ikke forventer en korrektion på kortsigt.

Energi sektoren inkl.COT rapport:

En oversigt over olie og olie relateret produkter på dage chart viser, at olie og gas stadigvæk ligger i en opadgående trend kanal. WTI olien fik modstand i kurs $85 per tønde, og kursen er faldet med 5.8% i løbet af ugen efter en markant stigning de sidste par måneder. WTI olien ligger stadigvæk over $75 per tønden, som er den kortsigtede støtte til kursen. Den langsigtede støtte er i kurs $75 per tønden og modstand i kurs $80 per tønden. Naturgas er steget med 5,89% i løbet ugen. Kursen fik modstand i kurs $6.5 per kubik meter. På kortsigt er der støtte i kurs $4.7, og modstand i kurs $5,1. Naturgas er steget med 99.8% siden jan/2021.

De store trader har reduceret deres net lang positioner i WTI olien med 0.4%. Der er stadigvæk 447.1K lang positioner i WTI olien, men de net lang positioner er faldet med 1,8K positioner i løbet af ugen.

Metallerne: 

Metallerne har udviklet sig negativt i løbet af ugen. Guld faldt med (0.4%), sølv(2.6%), kobber(0.4%) og platin(2.2%) i løbet af ugen. Guld blev presset ned igennem $1800 per ounce, som var den kortsigtede støtte til kursen. Volumen og open interest er faldet i guld, mens guld falder, dette er et meget positivt signal. Sølv blev presset ned igennem kurs $23-24 per ounce, som var den kortsigtede støtte til kursen.

Sølv fik støtte igen i kurs $22 per ounce.  Kobber er faldet de sidste par måneder. Sælgerne kom på banen i løbet af ugen og pressede kursen ned med 0.4% . Kobber ligger stadigvæk over $4, som er støtte til kursen. På kortsigt er der støtte i kurs $4-4,2 og modstand i kurs $4,4-4,6.

Platin er faldet i løbet af ugen med 2,%, og kursen er kommet under $1000, som var den langsigtede støtte til kursen. Der er på kortsigt støtte i kurs $1000, og modstand i kurs $1100.

COT rapport viser, at de store trader har øget deres net lang positioner med 3.8% i guld i løbet af ugen. Der er 259.8K net lang positioner, som er det højeste antal lang positioner i 45 uger.

Volumen og open interest:

Volumen har været stabil under 25mio kontrakter om dagen de sidste par uger. Open interest har ligget i en stigende trend de sidste par uger. Open interest er steget fra ca. 100mio kontrakter om dagen, den 22-10-2021 til 106mio kontrakter om dagen, torsdag den 19-11-2021. Et stigende markedet med en stigende open interest er et positivt tegn for kursudviklingen. Et stigende markedet med en stigende open interest indikerer, at der er kommet flere nye købere i markedet. Volumen er steget markant den 19-11-2021, dette indikerer, at der er mange positioner som har skiftet hænder i løbet af fredagen.

Oversigt over kontrakterne:

Oversigten over kontrakterne fredag, den 19-11-2021 i forhold til dagen før viser, at volumen og open interest er steget i landbruget, energi sektoren og rente satsen. Volumen og open interest er faldet i aktier, valuta, og metallerne. Alt indikerer, at investorerne køber op i olie tæt ved kurs $75, som er støtte til kursen. En faldende volumen og open interest indikerer, at der er mindre interesse i sektoren.  Man skal forvente en lavere kurs i de sektorer, hvor volumen og open interest er faldet og omvendt.

Kilder:

Investing.com

Cmegroup.com

Finviz.com

Hedgopia.com

Disclaimer:

Alle analyser/oplysninger er baseret på viden, som jeg har opnået på aktiemarkedet igennem de sidste mange år. Der er altid en risiko forbundet med investering, derfor bør du ikke handle med penge, som du ikke råd til at tabe. Brug analyserne som en slags inspiration, men foretag altid dine egne beslutninger/analyser inden du handler. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Fibo Invest frasiger sig alt ansvar for analyserne, så alt er på eget ansvar.