fbpx

Nyhedsbrevet nummer 33,uge 41, fredag den 09-10-2020

By 10. oktober 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Oversigt over markedet

Markedet har udviklet sig positivt i løbet af uge 41. Investorerne er blevet afhængig af gratis penge fra den amerikanske nationalbank( FED) eller Donald Trump´s  administration. Donald Trump vil gøre alt for at holde hånden under markedet til valgkampen i nov./2020 , idet han bruger aktiemarkedet, som en pejlemærke for en stærk økonomi, og hans succes som præsident.

Tirsdag den 6-10-2020, sagde han, at han ville bremse forhandlingerne i kongressen om en ny økonomiske hjælpepakke, indtil valget er overstået. Han sagde, at efter hans valgsejre vil han vedtage en stor hjælpepakke. Et par timer før Donald Trumps tweets var Fed ude og advare om, at hvis ikke politikerne vedtager en ny pakke snart, så kan den i forvejen skrøbelige amerikanske økonomi vakle yderligere.

Det amerikanske aktiemarkedet har også reageret negativt på Trump´s twitte, hvor Dow Jones indekset faldet med 1.3%, idet markedet er blevet afhængig af hjælpepakker, og kan ikke klare sig uden. Donald Trump var ude dagen efter og sige, at han vil være med til at godkende dele af hjælpepakken, men i slutningen af ugen fortalte han, at han vil lave en hjælpepakke, som er større end Nancy Pelosi på 2,4 billioner $.

Først ville Trump slet ikke forhandle, men nu vil han gerne alligevel, idet han har opdaget, at markedet kan kollapse inden valgkampen, og han kan ikke blive genvalgt. Trump vil også meget gerne have, at Fed og staten pumper penge i markedet, idet han har mange forretninger i de brancher( hoteller, indkøbscenter, golf baner osv), som er under markant pres, og er konkurstruet pga. dårlig økonomi i USA og resten af verdenen.

Nyheden om den nye hjælpepakke var en god nyhed for investorerne, som sendte både aktier og guld/sølv op med et par procent op fredag den 09-10-2020. Hjælpepakkerne har også en bagside, og prisen for alle de penge, som bliver printet/lånt er, stigende inflation og faldende dollar kurs, som på sigt kan have en yderligere negativt effekt på den i forvejen skrøbelige økonomi i USA og resten af verdenen.

De store indeks:

Alle de store indeks lukkede i højere kurs i uge 41. Det amerikanske indeks er brudt op igennem deres modstand (DJIA=28000, S&P500=3400, Nasdaq=11500), som giver et teknisk købssignal. Jeg er teknisk meget positivt på markedet, så længe de amerikanske indeks ligger over de ovennævnte værdier. VIX indeks blev presset ned mod tidligere bund, og kan sagtens falde yderligere.

Energi sektor:

Olie og olie relateret produkter har udviklet sig positivet i løbet af ugen, og de lukkede tæt ved deres modstandszone. Olien kunne ikke bryde op igennem tidligere top i kurs 42$ per tønden. Jeg forventer olie i en lavere kurs i næste uge. Sælgerne vil presse kursen under 40$ og vil teste kurs 37$ per tønden igen. Naturgas er steget markant i de sidste par uger. Som det kan ses, naturgas gap op fra kurs 2.2000 til 2.8000 i slutning af sep/2020. Alle gap vil blive lukket med tiden, derfor bør man forvente, at naturgas i fremtiden vil blive presset under 2.2000. Naturgas under 2.2000 er ok tidspunkt at købe, hvis man ønsker at gå lang i naturgas.

Metallerne:

Metallerne har udviklet sig positivt i løbet af ugen. Der er blevet dannet en højere bund i metallerne. Guld fik støtte i kurs 1850$ per ounce og sølv fik støtte i kurs 22$ per ounce. Kobber er steget markant i de sidste par uger/måneder, idet der er større efterspørgsel efter kobber fra elbil producenter, idet der skal bruges ca. 30% mere kobber i elbiler i forhold til diesel og benzin biler. Alle de metaller (Zink, Platinum, Lithium og kobber), som bliver brugt i elbiler, er steget markant i de sidste par uger/måneder, og udviklingen vil fortsætte i de næste par år.

Volumen og open interest:

Volumen og open interest er steget markant i løbet af ugen. Stigende aktiekurser med en stigende volumen og open interest er et meget positivt signal. Optimismen er kommet tilbage til markedet efter republikanerne og demokraterne er blevet enige om den nye hjælpepakke. Investorerne havde forventet, at fed eller Trump vil komme med en ny hjælpepakke før eller efter valget og de har øget deres lang positioner efter nyheden.

Oversigt over kontrakterne:

Oversigten over kontrakterne, fredag den 09-10-2020 viser, at investorerne har øget deres positioner i landbruge, energi sektorer og metallerne. De har reduceret deres positioner i aktier og valuta.