fbpx

Nyhedsbrevet nummer 22, fredag den 04-06-2021

By 5. juni 2021 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Aktiemarkedet

Endnu engang retter spekulanterne deres blik mod AMC Entertainment, GameStop og nogle af andre aktier, som blev hypet i starten af 2021. AMC steg fra kurs $10 til kurs $70 i løbet af uge 22.  Man bestemmer selvfølgelige selv, hvad man vil satse sine penge, men mange af de private investorer ønsker at blive rige i morgen, derfor køber de risikofyldte aktier. AMC er en branche, som er blevet overhældt af Netflix, HBO og mange andre streaming tjenester. Man kan streame mange af de nye film, og se den hjemme sammen med familien. De nye fjernesyn har et markant bedre billede og lyd kvalitet, som kan give næsten samme oplevelse som en biograf. AMC er en virksomhed, som på sigt mister deres kunder med til andre. Virksomheden har en stor gæld til professionelle investorer, som ejer virksomhedens obligationer. AMC har lige lavet en aktieudvidelse, hvor pengene blev brugt til at reducere deres gæld. De store spillere får deres penge, og forlader virksomheden, mens de private investorer, bliver og køber op i aktien og bliver de nye ejer af virksomheden.

Mange af de nye ejer af AMC er unge trader/investorer uden rigtig erfaring i investeringsverden. Mange af dem kommer desværre til at miste deres penge, idet de vil opleve at deres aktier vil falde i kurs i de kommende måneder og de nå ikke at komme ud i god tid. Mange af dem tror, at de kan sælge deres aktier til en højere kurs inden aktien falder ned til kurs $10 igen. Der er få trader,  som er dygtige nok til at sælge med afkast, men de fleste vil opleve et tab.

Her er nogle af de økonomiske nøgletal fra uge 22:

Manufacturing PMI (maj) i EU er steget fra 62,8 til 63.1. Analytikerne havde forventet PMI til 62.8, så tallet var bedre end forventet. PMI på 50 er reference værdi, og jo højere tal desto bedre.

Consumer Price Index (CPI)(YoY) for maj måneder i EU er steget fra 1.6% til 2%. Analytikerne havde forventet at inflationen vil stige til 1.9%, så inflationen er steget mere end forventet i løbet af maj.

Consumer Price Index (CPI)(MoM) for maj måneder i EU er faldet fra 0,6% til 0,3%. Dette er en positiv nyhed, selvom en stigning på 0.3% om måneder stadigvæk er en høj værdi.

Unemployment Rate for april i EU er faldet fra 8.1% til 8%.

Producer Price Index (PPI)(YoY) i april i EU er steget fra 4.3% til 7.6%. Markedet havde forventet en stigning til 7,3%, så PPI er steget mere end forventet. Producenterne vil sende den stigende omkostning videre til forbrugerne i form af "inflation" eller "shrink inflation", som blev beskrevet i nyhedsbrevet nr. 21.

Retail sale (MoM)(April) i EU er faldet fra 3.3% til -3.1%. Markedet havde forventet et fald til -1.2%, så detailsalg i EU er faldet mere end forventet i løbet af en måned. En faldende detailsalg indikerer, at forbrugerne køber mindre end forventet.

Manufacturing PMI (maj) i USA er steget fra 61,5% til 62,1% i maj/2021.

Continuing Jobless Claimes i USA er steget fra 3.738.000 personer til 3.771.000 personer i løbet af en uge. Markedet havde forventet et fald til 3.615.000, så antallet af de permanente arbejdsløse i USA var markant større end markedet havde forventet.

Initial Jobless Claimes i USA er faldet fra 405.000 personer til 385.000 personer i løbet af en uge. Analytikerne havde forventet et fald til 390.000 personer. Antallet af ansøger til dagpenge er faldet mere end forventet.

Nonfarm Payrolls(maj) i USA er steget fra 278.000 personer til 559.000 personer. Markedet havde forventet en stigning til 650.000 personer, så stigningen var dårligere end forventet.

Alt indikerer, at vi vil se en højere inflation i de kommende uger/måneder. De økonomiske nøgletal viser også, at antallet arbejdsløse falder i takt med staterne genåbner samfundet, men væksten er langsommer end markedet havde forventet. 

 

De store indeks:

De store indeks ligger tæt ved deres ATH. Nasdaq100 har fået støtte i kurs omkring $13000-13500. Lukkekurs under støttezonen er et meget negativt tegn for indekset. Russell 2000 tester dobbelt top i kurs $2300. Russell 2000 ligger i en horisontal trend kanal de sidste par måneder, hvor indekset bevæger sig mellem $2100-2300. Lukkekurs over modstandslinjen($2300)  eller lukkekurs under støttelinjen ($2100) viser retningen. Der er blevet dannet en lavere top og en lavere bund i Nikkei 255 på dages chart. Indekset ligger stadigvæk under 29500, som er en stærkt modsand til kursen.

DAX og Euro Stoxx 50 har udviklet sig meget positivt, og kursen ligger i ATH. Investorerne har reduceret deres positioner i de amerikanske tech og vækst aktier, og købte op i europæiske value virksomheder, som også giver udbytte.

VIX indekset er omvendt proportionel med aktiemarkedet. VIX indekset er blevet presset under 20, og tester den tidligere bund i kurs omkring 16-18. VIX indekset ligger i en meget lav kurs, dette indiekerer, at de fleste investorer er optimistiske, og de ikke forventer en korrektion i markedet på kortsigt.

Energi sektoren:

Olien og olie relateret produkter har udviklet sig positivt de sidste par måneder. Alle olie relateret produkter ligger i en opadgående trend kanal siden marts/2020. Vi har haft et positivt syn på olie de sidste par måneder, og forventer olien i en højere kurs de kommende måneder. En faldende produktion, faldende dollar, og en stigende inflation har presset kursen på olie op og dette vil fortsætte i de kommende måneder.

Metallerne:

Guld og sølv er steget markant de sidste par uger. Alle metallerne faldt markant torsdags den 03-06-2021 efter et bedre end forventet U.S.ADP Nonfarm Employment change. 

Et bedre end forventet Nonfarm Employment change sendte dollaren op, og dermed metallerne ned, idet algoritmerne vil sælge de defensive aktiver og købe op i dollaren. Metallerne har genvundet lidt af deres tab fredag den 04-06-2021, efter vi fik en dårligere jobtal end forventet.

Guld fik støtte i kurs $1850 per ounce, sølv i kurs $27 per ounce, platin i kurs $1150 og kobber ligger stadigvæk over $4.4000.

Teknisk er der blevet dannet en lavere top i kobber, palladium og platin, dette kan indikere, at kursen på kortsigt kan blive presse længere ned.

 

Volumen og open interest:

Volumen er faldet de sidste par dage, og ligger under 15mio kontrakter om dagen, dette indikerer, at færre ordrer er blevet til en reelt handle. Open interest er steget de sidste par uger, dette betyder, at der er flere deltager i markedet. En stigende open interest er et positivt signal for markedet. Jo flere deltager, desto nemmer for at købe/sælge et givende produkt. En stigende open interest vil også give mere stabilitet til kursudviklingen i markedet.

Oversigten over kontrakterne:

En oversigt over kontrakterne fredag den 04-06-2021 viser, at volumen og open interest er steget i energi sektoren og rente satsen, mens volumen og open interest er faldet i landbrug, aktier, valuta og metallerne. En faldende volumen og open interest indikerer, at der er mindre interesse i den givende sektor på kortsigt og omvendt.

Kilder:

Investing.com

Finviz.com

Cmegroup.com

Alle analyser/oplysninger er baseret på viden, som jeg har opnået på aktiemarkedet igennem de sidste mange år. Der er altid en risiko forbundet med investering, derfor bør du ikke handle med penge, som du ikke råd til at tabe. Brug analyserne som en slags inspiration, men foretag altid dine egne beslutninger/analyser inden du handler. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Fibo Invest frasiger sig alt ansvar for analyserne, så alt er på eget ansvar.