fbpx

Nyhedsbrevet nummer 19, uge 19, fredag den 14-05-2021

By 15. maj 2021 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Aktiemarkedet

En af de nyheder, som blev diskuteret i alle medier i finansverden i løbet af ugen var inflationen. Vi har de sidste par måneder skrevet, at vi forventer en stigende inflationen, derfor bør man positioner sig i de sektorer, som er hedge mod inflationen. En stigende inflationen kan være bekymrende, hvis Fed ikke kan holde låg på inflationen. Inflationen er steget både i USA og Europa, men stigningen var markant højere i USA.

The Consumer Price Index (CPI)(YoY)(April) i USA er steget fra 2.6% til 4,2%. Analytikerne havde forventet en stigning til 3.6%, så priserne er steget mere end forventet.

The Consumer Price Index (CPI)(MoM)(April) i USA er steget fra 0.6% til 0.8%. Markedet havde forventet et fald til 0.2%, så inflationen var meget højere end forventet.

Fed mener, at en stigende inflation er et midlertidigt fænomen , og de forventer, at inflationen falder med tiden. Man kan begrænse inflationen ved at hæve renten, men de mener ikke, at det er nødvendigt på nuværende tidspunkt. Inflationen er en salgs skat, idet man skal betale mere for samme varer. Inflationen er ok, hvis ens løn stiger i takt med inflationen, men hvis varerne stiger i pris, men ens indtægter ikke følger med, så vil ens købekraft blive mindre med tiden. Vi kan kun afvente, og se om Fed for ret i deres prognose vedrørende inflationen eller inflationen begynder med at stige yderligere de kommende måneder.

Antallet af ansøger til dagpenge i USA er faldet fra 507.000 personer ned til 473.000 personer i løbet af en uge, og dette en positiv nyhed for økonomien, selvom tallet stadigvæk er alt for højt. Antallet af permanente arbejdsløse i USA er faldet fra 3.700.000 personer til 3.655.000 personer i løbet af en uge( et fald på 45000 personer). Antallet af personer uden job i USA, som modtager en eller anden form for offentlige støtte fra staten er steget med 696.152 personer til 21. 863.056 personer fra 17/april til 24/april-2021. Der er stadigvæk over 21.000.000 personer uden arbejde i USA.

De store indeks:

Det amerikanske og Japanske indeks lukkede i en lavere kurs end sidste fredag. Euro Stoxx 50 og Dax har udviklet sig neutralt, og lukkede i samme kurs som sidste fredag. De amerikanske indeks faldt markant i starten af ugen, men har genvundet lidt af det tabte i løbet af torsdag og fredag. VIX indekset steg markant i starten af ugen, men blev presset under 20 i løbet af fredagen. Der er blevet dannet en højere top i VIX på kortsigt. VIX indekset er stadigvæk i oversolgt område, dette indikerer, at der er optimisme hos investorerne.

Energi sektoren:

Olie og olie relateret produkter ligger i en opadgående trend kanal på dages chart. WTI olien bevæger sig mellem $60-65 per tønden. Der er en stærk modstand i kurs $65 per tønde. Der har været mange positive nyheder vedrørende olie, men køberne kunne ikke presse kursen op igennem modstandslinjen i kurs $65 per tønde, dette kan betragtes som et negativt signal for kursudviklingen på kortsigt. Naturgas ligger i en konsolideringsfase, hvor kursen bevæger sig mellem $2.8000-3.0000 per kubikmeter,

Metallerne:

Metallerne har udviklet sig positivt i løbet af de sidste par uger. Guld ligger over $1800 per ounce, og sølv ligger over kurs $27, som er støtte til kursen. Kobber og palladium er faldet i løbet af ugen, efter en markant stigning de sidste par uger. Frygt for en stigende inflation har tiltrukket flere investorer i metallerne.

Bitcoin:

Bitcoin er faldet de sidste par uger efter en markant stigning de sidste par måneder. Der er blevet dannet en lavere top på dages chart, dette indikerer, at sælgerne er ved at overtage magten. På kortsigt er der støtte i kurs $47000 og modstand i kurs $50.000. Lukkekurs under støttelinjen er et meget negativt signal.

Volumen og open interest:

Volumen og open interest har været stigende de sidste par uger. Open interest er faldet for første gange siden 23-03-2021. Markedet er begyndt at falde med en høj volumen og stiger med en lav volumen. Dette kan tolks som et negativt signal for markedet.

En oversigt over kontrakterne:

Oversigten over kontrakterne den 14-05-21 i forhold til dagen før viser, at volumen og open interest er steget i landbruget, valuta og energi sektoren. Volumen og open interest er faldet i aktier, rente satsen og metallerne. En stigende volumen og open interest indikerer, at der er en større interesse i sektoren, og man skal forvente en stigende kurs.

Kilder:

Investing.com

Cmegroup.com

Finviz.com

Dol.gov

Disclaimer:

Alle analyser/oplysninger er baseret på viden, som jeg har opnået på aktiemarkedet igennem de sidste mange år. Der er altid en risiko forbundet med investering, derfor bør du ikke handle med penge, som du ikke råd til at tabe. Brug analyserne som en slags inspiration, men foretag altid dine egne beslutninger/analyser inden du handler. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Fibo Invest frasiger sig alt ansvar for analyserne, så alt er på eget ansvar.