fbpx

Nyhedsbrev nummer 20, uge 20, fredag den 21-05-2021

By 22. maj 2021 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

Aktiemarkedet

Inflationen er stadigvæk stigende, dette kan tvinge centralbankerne til at hæve renten, hvis de vil bekæmpe inflationen. Fed mener stadigvæk, at inflationen er midlertidig, men de skal nok bruge deres midler til at bekæmpe inflationen, hvis dette bliver nødvendigt. Jeg tvivler, at de kan hæve renten, idet en stigende renten kan hæmme væksten og presse aktiemarkedet ned.

Et markant fald i Bitcoin i løbet af ugen var en af de vigtigste emner i finansverden. Bitcoin blev presset under $50,000 i starten af ugen. Lukkekurs under $50,000 har tiltrukket flere sælgerne på banen, og pressede kursen ned til $30.000 i løbet et af par dage. Den kinesiske stat vil gøre alt for at stoppe mining af bitcoin i Kina, idet de ser bitcoin, som en trussel mod deres egne digital valuta. De kinesiske mining selskaber producerer ca. 70% af alle bitcoin, som bliver produceret. De som ejer bitcoin betragter bitcoin som "store value". Jeg vil sige, at bitcoin ikke kan være en "store value". Man kan ikke bruge et produkt, som kan falde/stige med 30-40% i løbet af en uge, som "store value". Bitcoin kan sammenlignes med de spekulative produkter, som er forbundet med en meget højt risiko, og kan ikke erstatte guld, som er "store value". Hvis man ønsker at hedge mod inflationen og money printningen, så skal man kigge på guld og sølv i stedet for bitcoin.

Her er vores tidligere og en ny analyse af bitcoin på 2H chart. Vi forventer bitcoin i en lavere kurs så længe kursen ligger under $50.000. Vi forventer bitcoin i kurs omkring $15-20,000 i de kommende uger/ måneder.

De store indeks:

Der er blevet dannet en lavere top på alle de amerikanske indeks. Vi har også set en lavere top i Nikkei 255. Vi har stadigvæk ikke set en lavere bund i de store indeks. Man skal være lang så længe, der bliver dannet en højere top og en højere bund på de store indeks. Man kan minimere ens risiko ved at reducere ens risikoflydte investeringer. DAX og Euro Stoxx 50 har udviklet sig bedre end de amerikanske indeks, og deres kurs ligger i ATH, mens der er blevet dannet en lavere toppe på hos de amerikanske indeks. Alt indikerer, at investorerne flytter deres kapital fra de overkøbte amerikanske aktier til de europæiske aktier, som er fundamentalt billigere end de amerikanske aktier. VIX indeks er steget de sidste par uger, og kursen er kommet over 20. VIX indekset ligger stadigvæk historiske i en lav kurs, dette indikerer, at investorerne er optimistiske vedrørende verdensøkonomien.

Energi sektoren:

Olien og olie relateret produkter er steget markant de sidste par måneder. WTI olien ligger stadigvæk over $60 per tønden. Olien fik modstand i kurs $66-68, og sælgerne prøver at pressede kursen ned mod $60 igen. Køberne kom på banen fredag den 21-o5-2021, og pressede kursen op igen. En stigende inflationen kan ses i olien prisen, som er på vej op til $80-90 i de kommende måneder. Naturgas er faldet i løbet af ugen, og kursen er blevet presset under $3.0000 per kubikmeter. På kortsigt er der støtte i kurs $2.9000, og modstand i kurs 3.0000. Lukkekurs under $2.9000 vil tiltrække flere sælgere på banen, og presse kursen ned til $2.6-2.7000.

Metallerne:

Guld og sølv har udviklet sig positivt i løbet af ugen. Guld ligger over $1800-1850 per ounce, som er støtte til kursen på kort og mellem sigt. Sølv steg markant i starten af ugen, hvor kursen brød op $28, som er en stærk modstand til kursen. Sælgerne kom på banen, og pressede kursen under $28 per ounce i løbet af ugen. Sølv ligger stadigvæk over $27,5, som er den kortsigtede støtte til kursen. Platin, kobber og palladium er faldet de sidste par uger efter markant stigning de sidste par måneder.

Volumen og Open interest:

Volumen har været stabil under 25mil handler de sidste par uger. Open interest har været stigende siden 30-April-2021, men er faldet fra 112mil kontrakter ned til 108mil kontrakter siden FOMC mødet onsdag den 19-05-2021. En faldende open interest indikerer, at der er kommet færre ordrer til Exchange. En faldende volumen betyder, at der er færre ordrer som er blevet til en real handle, idet køberne og sælgerne ikke er blevet enige om prisen.

En oversigt over kontrakterne:

Oversigten over kontrakterne, fredag den 21-05-2021 i forhold til dagen før viser, at volumen og open interest er faldet i landbrug, aktier, rente satsen og metallerne, mens volumen og open interest er steget i valuta og i energi sektoren. Alt indikerer, at investorerne har flyttet deres kapital til kontanter og energi sektoren eller de sektorer, som er hedge mod inflationen.