fbpx

Nyhedsbrevet nr 9, uge 10, fredag den 6-03-2020

By 7. marts 2020 august 9th, 2022 Ingen kommentarer

                                                                                               Oversigt over aktiemarkedet

Investorerne havde oplevet endo en uge, hvor markedet stiger med 3-4% en dag, og falder igen næste dag. Dette indikerer, at investorerne er nervøse, og er tvivl om, at skal købe/ beholde eller sælge alt og være på sidelinjen.

Som jeg skrev i nyhedsbrevet nummer 8, blev dannet bullish hammer candelstick, fredag den 28-2-2020, som fortalte mig, at køberne var kommet på banen på kortsigt, og sælgerene tabte kæmpen. Investorerne er stadigvæk meget nervøse på grund coronavirusset, derfor kom amerikanske centralbank Federal Reserver (FED) på banen. Tirsdag den 3-02-2020 satte FED sin ledende pengepolitiske rente ned med en halvt procent. Investorerne havde allerede reageret forud på rente sænkningen, da Jerome Powell fredag aften, havde været ude og sende et klart signal om, at FED ville komme på banen, hvis de mener, at det er nødvendigt.

Som det kan ses, er der blevet dannet samme mønstre på alle indekser fredag den 06-03-2020. S&P blev presset ned under 3000$, men sælgerne kunne ikke presse kursen under, lukkede kurs fredag den 28-02-2020.

Energisektoren:

Olien og olie relateret produkter blev også presset yderligere ned pga. af coronavirusset. Kollapset i efterspørgselsvæksten i løbet af første kvartal 2020, peger imod en enorm overkapacitet og analyserne viser, at overkapaciteten vil fortsætte resten af året, men dog i et klart formindske omfang. OPEC-lande og andre lande, som producerer olie, overvejer at reducere produktionen med 1.5mio. tønder om dagen i anden kvartal 2020, oven i den eksisterende nedskæring på 2.1mio tønder, som allerede er blevet aftalt til resten af året. Dette er et forsøg på at presse på olie op igen. Rusland, der ikke er medlem af OPEC, ville ikke med til at reducere produktionen, efter i et møde fredag den 6-03-2020 i Wien. Dette sendte en chokbølge i oliemarkedet, som faldt med ca. 10%. Jeg havde tidligere anbefalet, at man skulle sælge short i kurs omkring 60$ per tønde, og man skulle øge ens short positioner ved lukke kurs under 50$ per tønde. Analyserne lavet ved en kombination af de fundamentelle faktorer (Volumen og Open Interest), og de tekniske værktøjer, som jeg mener, at kan give et kvalificeret gæt.

Her er mit syn på olie fra den 18-jan-2020 i kurs omkring 59$ per tønde. Risikoen i handlen 12-15% og mulighed for et afkast på ca. 30%, hvis olien rammer mit target i kurs 39.7$ per tønde.

Her er mit nyt syn på olie med target i kurs (37.7$), som er meget tæt på mit tidligere target i kurs 39.7$.

Metallerne:

Guld og sølv udviklede sig positive i løbet af uge 10. Der er blevet dannet dobbelt top i guld i kurs omkring 1690$. Jeg anbefaler, at man IKKE investerer alle ens penge i guld og guldminer aktier, idet guld ikke udviklede sig så positiv, som man havde forventet/ønsket, trods alle de negative nyheder i de sidste par uger, og der skal mange flere købere til at presse kursen over modstandszonen.

Kobber som afhængig af verdensøkonomien faldet i løbet af uge 10, og indtil videre har fundet støtte i kurs 2500$. Jeg holder øje med kobber og er interesseret i kurs over 2600$ eller tæt ved kurs 2500$ ved formation af grøn candelstick.

Her er mit syn på guld fra 20-juni-2019, hvor jeg anbefalede, at man skulle købe guld i kurs 1388$. Jeg havde på daværende tidspunkt mit 1.target i kurs 1467$ og anden target i kurs 1679$.

Her kan man se, oversigten over de sektorer, som er faldet mest/mindst i sidste par dage/uge. Som det kan ses, Healthcare og Utilities, er faldet mindst, dette indikerer, at de store spillere køber eller sælgere ikke af de medicinale aktier og sælger ud af de Basic Materials.

Oversigten over Volumen og Open interest viser, at volumen toppede den 27-28/feb.2020, og er faldet i løbet uge 10. Open Interest er stigende siden 21-feb-2020. Stigende Open Interest, indikerer, at der er nye købere, som er kommet på banen, og de køber ikke for at dække deres short positioner. Stigende Volumen og Open Interest er meget positive for markedet og kursudviklingen fremover. Man ved selvfølgelige ikke, hvem de nye købere er, og hvorfor de køber op, mens alle andre sælger ud. Det kan sagtens være nogle af de tradere, som arbejder for FED, og køber op for at holde hånden under markedet.

Her kan man se oversigten over volumen og Open Interest på metallerne. Kobber future faldt med 2500 kontrakter og guld future faldt med 19.989 kontrakter, fredag den 6-3-2020 i forholdt til torsdag den 5-03-2020. Dette betragter jeg, at som et negativt signal for metallerne.

Konklusion:

Jeg har reduceret af mine cykliske/risikofylldte positioner i de sidste par uger/måneder, som er skrevet i forbindelse med mine tidligere nyhedsbrev. Jeg har kun de små positioner, som jeg også vil købe i dag, trods negativ stemning i markedet. Jeg er meget interesseret at se, om bunden fra den 28-02-2020 holder eller ej. Jeg vil reducere mine portefølje markant, hvis markedet lukker under bunden 28-02-2020, og jeg ønsker ikke være lang i markedet.

Jeg handler hovedsageligt til swing trade, derfor kan jeg hurtigt lukke mine positioner og skifter strategien.

Man skal huske, der er ikke nogen, der ved, om markedet skal op eller ned og alt handler om risikovurdering. Det er bedre, at man er ude, og ønsker at var inde, end man er inde, og ønsker, at man var ude tidligere.