fbpx

Her mit teknisk syn på Pandora 1-7-2019.

By 11. januar 2020 Ingen kommentarer

Teknisk analyse af Pandora på uge chart (billede1) fra 3/marts/19, som jeg præsenterede til deltager på Nordic Invest Camp den 23/marts-19. Analysen blev brugt til at vise, hvordan/hvorfor fleste de private investorer taber penge på deres investeringer. Analysen viser, at Pandora har været i nedtrend siden Juli/2016 og kursen har ikke været over sin 200SMA i sidste 2-3år, som indikerer, at smart money investorer har forladt aktien. Fleste private investorer, kom alt for sent i aktien og har suppleret med flere på vej ned (ville reducere deres gennemsnit), idet de troede, at aktien snart vil vende, så kan de hurtige tjene deres tabte penge tilbage, men deres taber blevet større og større i takt med aktien bliver ved at falde.

Teknisk analyse af Pandora på måneders chart (billede 2) viser, Pandora steg fra kurs 34kr sep/2011 til kurs 1000kr maj/2016 og efterfølgende aktien blevet presset ned til kurs 217kr den 18/6-2019 pga fundamentelle årsager bland anden mange nedjusteringer af forventningerne osv. Som kan også ses på analysen, kurs 240.4kr er 0.786% fibonacci retracement for hele stigningen fra kurs 34kr til kurs 1000kr. 0.786% fibonacci retracement er den sidste støtte til en aktie, hvor de professionelle, smart money og tålmodige investorer kommer på banen, idet aktien er faldet markant fra toppen og der mindst risiko i aktien, hvis man benytter stoploss. Der er efterhånden ikke så mange sælgere tilbage og køberne ser kursen omkring den sidste støtte interessant og de kan opnå ok afkast, hvis aktien som forventet stiger.

Teknisk analyse af Pandora på dags chart (billede3) viser, for første gang, er der blevet dannet højere bund på dags chart omkring kurs 220kr, som indikerer, at køberne på kortsigt, er kommet på banen og holder hånd under kursen. ABCD- formation sender kursen mod mit første target D1:249kr og videre op mod mit anden target D2: 267,8kr. Den første modstand til aktien er allerede ved kurs 248kr og næste modstand er 267,5kr. Pandora er stadigvæk i nedtrend på måneder, uge og dags chart, derfor skal der komme mange køber på banen for kunne presse kursen gennem modstand zone og dette kræver mange positive nyheder om aktien.

Strategien:At købe Pandora nu med stoploss under punkt C eller A med target D1 eller D2. Man kan også afvente til, at kursen kommer over modstand zone ( 248-268kr) og køber en position ved lukke kurs over 268kr med stoploss lige under modstand zone. Den sidste strategi kan være, at man afventer lidt og satser på, at kursen bliver afvist af den første modstand linje eller den nedadgående trend kanal og køber først, når kursen kommer tæt ved punkt C med stoploss punkt A.

Disclaimer:Jeg ejer ikke Pandora og har frarådet folk at købe aktien i sidste par år. Er selv interesseret at købe Pandora tæt ved punkt C eller ved lukke kurs over modstand zone.

Konklusion: Jeg ser Pandora interessant i disse niveauer, idet kursen er meget tæt på de områder, hvor jeg køber mine aktier. Man skal huske fysisk eller mental stoploss, hvis man er fristet til at købe Pandora nu, idet der ikke nogen, der ved, hvor er kursen om et par måneder eller år og alt handler om RISIKOVURDERING og timing. Til dem, der købte Pandora i forvejen i højere kurs, vil jeg sige, lad nu være med at blive fristet til at supplere med flere til laver kurs, idet aktien kan sagtens falde yderligere som har sket i sidste par år og kan fortsætte nedad mod 100kr.

Kommentarer