Her er mit teknisk syn på biotek selskabet Saniona AB(SANION) den 16-9-2019.

By 11. januar 2020 januar 20th, 2020 Ingen kommentarer

Aktuel Kurs: 20.2 SEK Børs: NASDAQ Stockholm Small Cap Markedsværdi: 500 mio. Beta-værdi 1.06Kursudviklingen i år: minus 41,7%Kan handles gennem Nordnet og Saxo BankNæste regnskab: Q3 regnskab den 13-11-2019

Teknisk analyse af Saniona på måneders chart billede 1 viser, at aktien steg fra punkt X kurs ca 10 SEK i 2015 til punkt A kurs 54 SEK i slutning af 2017 og efterfølgende blevet presset ned til punkt D kurs 15,6sek den 15-8-2019 på grund af de negative nyheder på aktien og aktieudvidelse i juni/2019.I juni gennemførte Saniona en emission ved udstedelse af nye aktier til kurs 18 SEK. Det gav selskabet et bruttoprovenu på 66,5 mio. SEK, svarende til netto 53,7 mio. SEK.Som kan ses på analysen på måneders chart, der er blevet dannet ABCD- formation, hvor D punktet er 0.69% fibonacci retracement meget tæt på 0.78% fibonacci retracement for stigningen fra punkt X til punkt A. Der er også blevet dannet Bullish hammer candelstick ved punkt D, som fortæller køberne, så kursen omkring 15-16 SEK interessant og de kom på banen og pressede kursen højere op, efter de positive anbefalinger fra nogle finanshuse som har hævet deres target på aktien. ABCD- formation på måneders chart vil sende kursen mit langsigtede target kurs 65SEK, hvis aktien udvikler sig som forventer. Der er modstand ved kurs 39SEK og efterfølgende i kurs 54sek. Teknisk analyse af Saniona på dag chart billede 2 viser, at aktien har været i nedtrend siden sep /2018 kurs 36SEK og aktien har accepteret sin regression kanal. Siden emission i juni/19, var aktien i konsolidering fase, hvor kursen i ca. 4 måneder bevæger sig mellem 16-18,3SEK, men bunden begyndte med at stige stille roligt og i sidst uge, kom flere køber på banen og pressede kursen op gennem den nedadgående kanal, som fortæller mig, at et eventuelt trend ændring på vej i aktien. Markant stigning i volumen i sidse uge, fortæller mig, at nogen køber op i aktien og dette kan ses både på kursudviklingen og volumen. Hvis aktien udvikler som forventer, vil aktien stige til kurs 25.7SEK i løbet et par uger. RSI og MACD er stigende på dag chart, dette indikerer, at der momentum i aktien. Der er modstand i aktien på kort sigt i kurs 28-29SEK.

Fundamentelle værdier:

Produktgodkendelse i Mexico af Tesofensine (fedme) er forestående. Indtægter herfra skal betale udviklingen af de øvrige spændende R&D-projekter med stort potentiale. Lave omkostninger i Saniona vil give stor gennemslagskraft ved start på royalty indtægter. Omvendt vil en afvisning være dybt skuffende. High risk/return profil for aktien.

• Tesofensine til behandling af fedme står over for den afgørende godkendelsesprocedure i Mexico. Partneren Medix er i dialog med myndighederne og satser på at opnå en markedsføringsgodkendelse i løbet af 2020. Saniona er berettiget til to-cifret procentandel i royalty af det fremtidige salg, og det kan i bedste fald påbegyndes i andet halvår 2020. • På kort sigt er Tesofensine afgørende, da indtægter herfra skal løfte de andre projekter. Godkender myndighederne produktet, vil aktiekursen kunne stige markant, mens det modsatte gælder ved en eventuel afvisning eller krav om supplerende tests. • Tesomet rettet mod de sjældne sygdomme Hypothalamus og Prader-Willi (begge er spiseforstyrrelse) er i fase 2 med mulig overgang til i fase 2b/3 i løbet af 2020 for mindst et af udviklingsprojekterne. Her kan Saniona’s produkt blive ”first-in-class”, da der ikke findes velegnede lægemidler til de berørte patienter. Der er tale om nicher, da meget få mennesker er ramt af disse sygdomme. Til gengæld kan produktprisen blive meget høj. Tesomet baserer sig på Tesofensine, og værdien af de to udviklingsprojekter kan derfor indirekte blive påvirket af myndighedernes afgørelse i Mexico om godkendelse af Tesofensine. • SAN711 mod kronisk smerte og kløe er klar til opstart af fase 1. Her er der mulighed for tidlig indgåelse af en partneraftale, som vil udløse up-front indtægter, da der er tale om et nyt, specialiseret virkefelt. • En aftale med Boehringer Ingelheim er meget interessant. Her er man helt afhængig af partnerens beslutning om stop/go for udviklingsarbejdet. Det forventes, at Boehringer Ingelheim vil tage projektet mod Skizofreni i fase 1 næste år, hvilket i så fald vil udløse milepælsindtægter.• Samarbejdet med Cadent Therapeutics forekommer interessant men har pt. begrænset vægt. • Bagsiden af medaljen i udviklingsselskaber er, at udgifterne er store og kommer før indtægterne. Det resulterer i cash-burn. Upside i aktiekursen kan til gengæld blive enorm, hvis det lykkes at bringe et eller flere projekter ud på markedet med salg og dermed milepæls-, salgs- og royaltyindtægter. En investering i biotek kræver accept af en høj risikoprofil og en langsigtet tidshorisont. I øjeblikket er aktien præget af den netop gennemførte relativt store aktietegning (distributionsfase). • I små udviklingsfirmaer indgår hvert projekt med stor vægt, og derfor har Saniona en struktur med High Risk/Return.

Disclaimer:Jeg har købt en position i aktien til kurs 19.7SEK og vil supplere med flere, hvis aktien udvikler sig som forventer.

Strategien: At købe aktien i kurs omkring 20SEK.• Kort sigt (0-6 mdr) anbefaling, Køb med target 25SEK. Kort sigt stoploss 18SEK• Lang sigt (8-12 mdr) anbefaling, køb med target (25-75SEK). Lang sigt stoploss 15-16SEK.

Konklusion:Jeg ser kurs omkring 20SEK interessant både teknisk og fundamental og ser kursen højere i næste par måneder. Som altid, husk stoploss, idet alt kan ske i markedet og der ikke nogen der ved, om Saniona er i kurs 10SEK eller 65SEK i et par måneder og alt handler om risikovurdering.

Kommentarer